1 paprika per person.
Hackad lök och vitlök.
Tomater i klyftor.
En skiva getost per halv paprika, jag hade en getost som inte var så stor.
Rostade och hackade hassel- eller valnötter.
Ev flytande honung.
Balsamvinäger, flingsalt och olivolja.
Halvera paprikorna och lägg de på saltbädden.
Lägg i tomatklyftor, salta lätt.
Strö hackad lök och vitlök över.
Ställ in formen i ugnen, 175 grader i en halvtimme.
Ta ut formen, lägg getosten på och gratinera ca 10 minuter till.
Skvätt lite balsamvinäger och olivolja över. Om du vill, ringla lite honung över osten.
Jag gillar lite flingsalt på också.
Strössla hassel- eller valnötterna över.
Ja, ni förstår ju själva, tusen varianter måste gå göra med paprikorna. Med getost var det inte dumt alls! Ska prova med fetaost och lite grekiska kryddor också. Mmm.
4 kommentarer:
Åh, så gott! Det här måste jag absolut testa! :)
Ha en toppen dag!
kram kram
//Lana
Vad gott! Har så länge tänkt att jag ska testa att fylla paprikor... men jag glömmer liksom av det när jag ska skriva matlistan. :-)
Gör det. ; Gott tillbehör!
Kram/M
Jag har oxå sådana maträtter jag tänker jag ska göra och sen...ja, nästa gång! Hehe. Kan ju vara för att det finns så oändligt mkt gott att laga... ;)
Kram/M
Skicka en kommentar