VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!

lördag 18 februari 2012

Kött och sås!

Nu har vi skickat radion! Hämtade igår ett paket – låda byggd i mdf – och med frigolit inuti. Han hade t o m lagt ner en skruvmejsel i lådan, och märkt upp ur radion skulle sättas i. Den gick precis ner, han hade gjort ett bra jobb! Hehe, i spelbutiken där vi lämnade in den (och hämtade ut den) hade de blivit lite oroliga att den innehöll något djur eller så…


Så till lchf-maten. Mycket debatt runt vad lchfarna äter och får ofta lite hånfullt epitetet som en kött-och-bernaisesås-diet, förmodligen med en tanke på att det skulle vara onyttig. Och det är klart en köpt bea med allt i utom smör och ägg och köttet från en spannmålsätande, stressad kossa så…Men gör en egen bea, köp ett gräsbeteskött (eller i alla fall svenskt krav!) och servera med t ex blomkålsmos och en sallad så kommer du långt i nyttighet.

Det gjorde jag igår. Från början skulle vi ha, tänkte jag, stekt entrecote med bomkålspotatis och min egna beasås. Men (som alltid nästan) så ändrade jag mig när jag kom hem och vi bara skulle bli två till middagen. Kom på att jag hade två plankor och idén till en lchf-planka föddes. Gjorde min bea, kokade blomkålsmos och stekte entrecote. Insåg att jag inte hade sparris men struntade i det. Blomkålsmos blir lätt lite löst, så jag hade i färskost och massor med riven ost och en äggula. Blev inte mycket fastare. Gick inte direkt spritsa, men vem har sagt att en lchf-planka ska se ut som en kolhydratsplanka? Just det, jag kan väl lägga på med sked?

Man kan säga så här: jag fick snabba mig på in i ugnen med plankorna så inte allt skulle rinna av innan det kommit in ugnen…och sedan blev beasåsen direkt gratinerad (?) men osten på tomaten smälte knappt och baconet? Ingen färg på det. Tillslut var jag tvungen ta ut plankorna innan bean blev bränd och innan allt runnit över.

Vi fick duka om på bordet och lägga det som var kvar av den avklippta vaxduken tvärs över för att kunna drälla från plankan. Nöden har ingen lag, för äta skulle vi ju!


Inget fel på smaken direkt men inte så vackert titta på. Haha, har dock redan börjat fundera på hur man kan göra nästa gång!

Nu tänkte jag snart åka iväg på syfestivalen. Behöver tyg. Detta är sant.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Vi äter mycket mer grönsaker numera med LCHF. Men vissa som håller på med LCHF måste vara självkritiska och inse att de själva varit med och spridit/underblåst fördomar genom att skryta om hur de gick ner med "biff och bea".

monkan sa...

Hej!
Du har säkert rätt! Och ibland känns det som om många tycker att en del av oss äter för mycket grönsaker, att LCHF inte längre är vad det var, typ...Många säger när jag berättar om LCHF att Fy, äta flott från fläsket! Och jag är eg ingen "äkta" dvs jag äter lite som jag har läst att man ska, ungefär. Men har avhållit mig från godis nu så jag länge att jag själv är förvånad! Så jag fortsätter en stund till bara för att jag mår så bra just nu!