VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!

söndag 31 mars 2013

Påskdag och snabb sill

Sommartid. En timme kortare natt. Typ. Jag brukar känna av den timmen ett par veckor. Mest på morgonen...

Gravad lax är en stor favorit här hemma. Rester tar jag på frukostmackan!


Idag blev en sen frukost - tack sommartid - men sedan tog vi oss ut och gick en långpromenad. Det är trots allt sol. Vis av den kyliga vinden i fredags byltade jag på mig eftersom vi skulle gå vid vattnet. Hade jag inte behövt. Dröp av svett när vi kom hem.

Kaffet intogs sedan i solen på altanen och solens värme är det minsann inget fel på! Skönt!

Påsklunch igår; älskar sill! Gillar även mina fyllda ägghalvor! Eftermiddagen/kvällen tillbringade vi på Fotografiska med fotoutställningar, musik och ett glas vin.

Snabblagad sill som blev jättegod!
5-minuterssill, rivet äpple, riven ingefära, hackad chili och creme fraiche. Klart!

Fyllda ägghalvor 8 st

4 kokta ägg, 7 minuter
lite hackad purjolök
majonnäs, hemlagad
salt och peppar

Dela äggen i halvor. Gröp ur gulan och blanda den med de andra ingredienserna så du får en krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Lägg en klick majonässröra på ägghalvan.
Garnera med t ex räkor och rom. En dillkvist på ser snyggt ut!

Det blir säkert röra över; gott på frukostmackan!

Kan äta många av de här! Serverar de alltid ur mitt otroligt fula ägghalveserveringsfat! Inköpt på loppis för ett par tior...

Påsköl är gott till sillbordet. Inget för en LCHF-are dock...men smakade ändå lite av de. Fusk. Men gott.

Och idag? Tja, gympa för mig och sedan fortsätter jag slöa. Hemmalatmasken har slagit till känner jag. Får verkligen inget gjort och snart har fyra lediga dagar passerat. Suck.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Ja, den här timmen kommer att kännas väl på morgonen när jag börjar jobba efter påsklov... :(
Vilket cool äggfat du har! :)
Jag älskar gravad lax! Mums!
Ha en fortsatt fin påskhelg!
Kram kram
//Lana

monkan sa...

Ja, pigg kväll trött morgon...
;)
Kram /M