VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!

måndag 1 april 2013

Påskens dessert

Så är påsken snart till ända. Fyra dagars vila från arbetet, eller något, hmm, promenader och gympa är det fysiska jag utfört...har minsta motståndets lag i huvudet just nu, vilket innebär att jag hittar på en massa onödiga sysslor för att slippa göra nödvändiga. Om jag ens gör något.

Grand finale ska det ändå bjudas på; en smarrig efterrätt som påskavslutning! Det äts verkligen inte mycket efterrätter på Lilltäppan men ibland är det gott! Och - detta är inte bara en påskdessert; den passar när som helst.


Påsk a la Lilltäppan, 4-6 pers

200 gram keso
3 dl vispgrädde
1 tsk äkta vaniljpulver
50 gram mörk choklad, minst 70%
5 dl jordgubbar
1 lime

Skölj och ansa jordgubbarna och skär de i mindre bitar.
Zesta limeskal över jordgubbarna, täck med plast och låt de marinera i rumstemperatur ett par timmar.

Häll keson i ett durkslag, skölj med vatten så att bara "kornen" blir kvar och låt rinna av.
Vispa grädden hårt med vaniljpulvret.

Vid servering:
Smält chokladen över vattenbad eller i mikron.
Blanda den avrunna keson med vispgrädden och de marinerade jordgubbarna.
Lägg upp i fina skålar.
Ringla smält choklad över.

Tips! Lägg chokladbitar i en engånsspritspåse av kraftig plats och smält försiktigt i mikron. Klipp ett litet hål och spritsa ut över desserten.
Tips! Går bra att hacka chokladen om man inte vill smälta och spritsa. Hackade nötter är också gott till!


Påsken slut för denna gång! Men tulpanerna står några dagar till!


Lästips!
Enligt min mening är Kristina Ohlsson Sveriges bästa deckarförfattare! Paradisoffer är hennes fjärde; de andra heter Askungar, Tusenskönor och Änglavakter. I april kommer hennes femte: Davidsstjärnor ut. Alla är lika välskrivna och spännande!

3 kommentarer:

Unknown sa...

Gott, gott med efterrätt! :)
Jag har några dagar kvar, påsklov...
Ha en fin kväll!
Kram
//Lana

monkan sa...

Jag jobbar tre dar, sedan ska jag åka o hälsa på min dotter.
Ha de skönt/ kram /M

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Vilken härlig efterrätt. Och tack för boktipset, sånt tas tacksamt emot!