VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!

måndag 3 juni 2013

Kefalonia


Söndag
När vi vaknade på morgonen och glada i hågen öppnade dörren så var det mulet...tunga gråa moln svepte in berget bakom oss. Något besvikna gick vi ner mot Lourdata för att leta en supermarket. 

Efter tio minuter hittar vi en och vi handlar   yougurt och lokala ekoägg och rätt mycket vatten och lite till. Börjar vandringen hemåt och vi får sällskap av en liten trasa till hund som glatt följer efter. Vi döper honom till Lufsen. 

Lost
Det börjar dugga men vi tänker att vi snart är hemma så... Men vänta nu? Vart ska vi? I någon slags korsning står två puckon och en hund och undrar hur de ska gå. Regnet tilltar. Skulle vi höger eller vänster? Vi chansar på vänster. Fel. Vi känner inte igen oss. Går tillbaks och provar höger. Fel. Regnet blir kraftigare. Vi börjar bli blöta. Varje gång vi stannar och diskuterar nästa väg vi ska prova stannar också Lufsen och väntar till vi börjat gå. 

Ösregn
Hur vi än går, går vi fel. Vi frågar. Vi går fel. Min klänning smiter åt kroppen och är jättetung, Elins shorts tyngs ner så hon nästan tappar de. Och här någonstans ger Lufsen upp och lommar hemåt...

Märkligt att gå vilse mellan två byar men det lyckades vi med...och sen bara... Här är det! Frusna och med krampade händer kan vi en dryg timme senare torka och värma oss...

Poolen
Efter tolv skingras de grå molnen och ersätts av vita och en sol som tränger igenom. Efter att ha anmält oss till två utflykter senare i veckan lägger vi oss i två solstolar vid den lilla poolen och låter oss bli ännu varmare. Nu njuter vi och kan skratta åt vilsegången..!

Duscha
Varmt vatten i duschen. Glöm det. För andra gången samma dag blir vi frusna. Avskyr verkligen duscha i iskallt vatten. Inte min grej.

Middag
Nu blev det bra! Vi äter en fantastisk middag på Magic Hill, sitter med utsikt över Joniska havet och äter briam och vitlöksfetaost, varm, till förrätt och getgryta till varmrätt. Nu är jag hemma! En riktig kalasmiddag!
Tack, vi behövde det! :-)


4 kommentarer:

Svetlana Driagina sa...

Hi, hi, bra början på semester! :)
Skönt med god mat! :)
Och vilken rolig hund! Du kanske ska adoptera honom? ;)
Kram kram
//Lana

monkan sa...

Tyvärr har hunden en matte redan... :( men han viftar glatt på svansen när vi träffar honom nu, det har vi gjort två ggr efter regnet.

Nu är vädret bättre!

Kram

Mitt liv som fru L sa...

Trist med regn och att virra bort sig...men cool hund! Att duscha kallt är inge kul, stackare!

Mmm så god mat, grekiskt är såå gott!
Ha det bra!

Kram C <3monkan sa...

Bara regnat pytte sen! Solen finns här också och värmer oss!

Kram/M