VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!

lördag 8 juni 2013

Sista dagen

Slut
En vecka går fort när man har roligt, och det har vi haft! Nu är vi utcheckade och kör poolhäng hela dagen innan transfern hämtar oss vid nittonrycket...

Kefalonia runt
I torsdags var vi på en busstur runt ön. Detta är en mycket, mycket vacker ö, med höga berg och turkosblått vatten, svindlande höjder när bussen slingrar sig uppåt de smala vägarna. Ibland får jag blunda!

Assos är en liten by att förälska sig i, Fiskardo en filmkuliss i pastellfärger och stranden Mirties - Greklands mest fotograferade - får en att utbrista Ååå...ååå...hela tiden.

Mellissani lake en underjordisk sjö, häftig och sevärd och Drogarati cave, en droppstensgrotta som lite otippat seglade upp på första plats över öns sevärdheter för mig och Elin. Vi blev lika exalterade båda två och tyckte den var helt fantastisk!

Vingård förstås, ett kooperativ som producerar vinet Robola, av druvan med samma namn. Ungt, fräscht och gott. Finns nu i en resväska nära mig!

Rundturen i korthet!

Argostoli 
Igår blev det riktigt hett, men det var mulet, min hud tackar, hmm, så vi låg dels på stranden, i solstol! och hängde uppe på Lorraines Magic Hill i väntan på att få njuta av det kalla vattnet i hotellets dusch och därefter bege oss till Kefalonias huvudstad, Argostoli. Hela 9000 människor bor där!

Shopping
I väntan på att turistbutikerna på den marmorbelagda shoppinggatan skulle öppna efter siestan åt vi först glass och sedan tog vi ett glas kallt vitt. 32 grader och en sval vind. Me like. 

Efter att ha vandrat upp och ner på gatan sisådär tio gånger bar vi slutligen på varsin liten påse. I min en strandklänning i baddräktstyg och i Elins ett par sandaler. Hela 20€ var spenderade vi på shoppingturen...

Sardines no bone
stod det på skylten utanför en hamntaverna i Argostoli och det gick jag på!? Goda, grillade javisst, men utan ben? Nä. Tur jag kan ta bort de själv!

Partyterassen
Väl hemma efter stora staden blev det lite party på vår terass denna varma kväll. Ouzo, vin och öl och hotellgrannar. Vid tvåtiden ramlade vi i säng.

Varje kväll har vi haft grannar på vår terass; det har varit mer folk hos oss än i hotellbaren! Vi har träffat så fantastisk mycket trevliga människor denna vecka! 

Jag ska spara den här veckan i mitt hjärta och plocka fram den när jag behöver minnas något roligt!

4 kommentarer:

Mitt liv som fru L sa...

Fiskardo har jag också varit på när vi gjorde en båttur över dagen från ön Lefkas som vi var på! Otroligt vacker by!

Även Mirties straden var vi på! Ska faktiskt säga att det är det klaraste och renaste vatten jag sett! Eller lika klart som vid Kho khai nok i Thailand iofs ;)

Grekland är underbart!
Vad härligt ni verkar ha haft det! Kan säga att ni kommer hem till sommaren! Jättefint och soligt väder, iaf där jag bor :)

Kram C <3

monkan sa...

Ja man ser Lefkas från Fiskardo, man tror man kan simma över!

Vi har verkligen haft det bra och i morgon vill jag ha sol för jag ska plantera blommor för trädgården; är inspirerad!

Kram /M

Svetlana Driagina sa...

Vilken underbar resa ni har haft! Härligt!
Men nu måste du väl längta hem ändå! :)
Kram
//Lana

Erika - LCHF till vardag och fest sa...

Vad härligt!
Kram