VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!

måndag 24 juni 2013

Midsommarhelgen

Långhelgen slut. Tre dagars skön ledighet. Jag har dessutom haft lite cyber-ledigt. ;)

Sorg och glädje
På midsommaraftonen var vi hos ett par gamla vänner, gamla i den bemärkelsen att vi umgicks rätt mycket för tjugo-trettio år sedan...mycket händer, vi fick barn före, vi flyttade till andra sidan bron, ja, som det kan vara. Umgåtts de senaste femton åren någon enstaka gång vid jämna kalas och en och annan surströmming! Men i början på juni hände det sorgliga att en annan gammal vän, en gemensam, hastigt gick bort, femtiofem år. Och i och med det så blev det en del telefonsamtal och även en träff på midsommaraftonen. Inget ont som inte...ja. Vila i frid, J! Tänker på dej.

Ska det regna?
Jag och maken hade med pastasallad, matjessilltårta och fröknäcke till middagsbordet. Sillar bjöds på till förrätt - och precis när alla satt sig till bords och börjat ta potatis så, dropp, dropp. Vi la en presenning över bord och stolar och gick in och avvaktade en kvart och sedan slutade det droppa regn och vi återtog förrätten.

Värdparet grillade rådjur - som han i paret skjutit själv på Öland - och stekte hemgjord rådjurskorv. Men gu va gott! Å, tänk, vilket nyttigt kött!

Jordgubbar och grädde och glass till efterrätt och sedan massor med snack! Himla trevlig afton! Sent kom vi hem också...eller tidigt!

Årstaviken runt
På lördagen åkte vi in till stan och gick en långpromenad vid Årstaviken, varm men mulen dag. Gå är faktiskt lite av vår grej, vi verkar kunna gå och gå och gå...På kvällen grillade vi rådjur, vi fick en ogrillad, marinerad stek med oss hem från värdparet på midsommar. Man tackar! 

Ostpaj, sallad, rådjur och kall bearnaisesås. Mums!


Och på söndagen sedan så var vi bara hemma. Jag i syrummet och maken med renoveringen av gästtoan. Och nu är det vardag igen och flera veckor kvar till semestern. Gör inte så mycket så länge vädret är fint. 

Ostpaj fungerar utmärkt även till frukost. Med ägg och smör, skagenröra, sill och majonnäs!

Denna gång gjorde jag sillen med aningen mindre socker. Gick bra!

4 kommentarer:

Svetlana Driagina sa...

Sådan härlig helg ni har haft! Och vilken god mat! :)
Ostpajen måste jag också göra! Låter smaskens!
Ha en toppen dag!
Kramar!
//Lana

Erika - LCHF till vardag och fest sa...

Härligt!
Trist att er vän gick bort, men ändå trevligt att ni kunde träffas.

monkan sa...

Gillar ostpaj som tillbehör till kött el fisk. Mejerifritt kan du nog fixa! ;)

Kram /M

monkan sa...

Ja det känns konstigt! När sådana här tråkiga saker tänker jag varje gång att jag ska bli bättre på att ta hand om mina vänner och...ja, sen kommer man in i sina vanliga spår efter ett tag! Synd.

Kram/M