VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!

onsdag 19 juni 2013

Paprikaröran. Bland annat.

Kvällarna springer iväg för mig..! Personalkäket i måndags, lägenhetsträff igår och frissan idag. Och dan före midsommarafton i morgon. Puh!

Fotografiska
I lördags avslutades kulturdagen med Fotografiska och Helmut Newton. Fotograf som satte modefotografstilen på 70-talet. Föregångare. Bra var det. Gillade. (Bästa är att vi har skaffat årskort till Fotografiska!) Vi åt varsin räksallad uppe i deras bistro med utsikt över Djurgården. Inte illa.

Gräsklipp
Tro det eller ej. Jag klippte den där gräsmattan!!! Hann den precis klar innan söndagens eftermiddagsregn. Det är första gången jag klipper denna matta. Resultat: ett skavsår i handen som gör riktigt j-a ont. 

Dessutom (och tala för guds skull inte om detta för någon!) så var det förbaskat kul!

Bildbevis. Säg hej till publiken.

Paprikaröran
I mitt förskolekök har jag nu en praktikant. Det är världens gulligaste tjej - dessutom duktig och arbetsam - som är född i Algeriet. Hon gör en paprikaröra som jag älskar. Vi har inte lyckats reda ut vad den heter på svenska, hehe, när vi söker på det Google-översatta arabiska namnet kommer det bara upp arabiska mansnamn...därför kallar jag den helt fantasifullt för:

Nordafrikansk paprikaröra
(Inga mått men det är mer paprika än tomater...)

Paprikor i olika färger
Tomater
Lök
Vitlök
(Chili)

Strimla paprikor och lök ganska fint.
Hacka tomater.
Hacka vitlök (och strimla chilin.)

Fräs allt i smör i en stor stekpanna/gryta. 
Sänk värmen och låt röran puttra på till allt blivit mjukt. Det kan ta upp till en halvtimme, fyrtiofem minuter. Ha inte bråttom. 

Förvara i en burk i kylen. Röran går äta kall, ljummen eller gräddig! Det var jättegott att låta vispgrädde koka in i den färdiga röran upptäckte jag. Mums!

Den ska puttra och puttra och puttra. Blir så gott.

Ny Monkan
Nyklippt. Nyfärgad. 

Midsommarfin i håret. Ny produkt hos frissan som gör håret lite fluffigt, hehe. Det behöver jag!





6 kommentarer:

Erika - LCHF till vardag och fest sa...

Vad snygg du blev i håret, härligt med nyklippt till midsommar (själv får jag vänta till på måndag... typ tre dagar försent! Men det måste verkligen göras så bättre sent än aldrig).

Paprikaröran verkar spännande, kul att den värmdes... det ger nog en extra knorr på den. :-)

Att klippa gräs hör nog inte till mina favoritsysselsättningar... men när man väl gör det så är det oftast roligare än vad man trott innan. :-)

Kram!

Mitt liv som fru L sa...

Jag hatar gräsklippning! Skittråkigt men det blir ju fint efteråt! Jag lovar jag ska inte tala om för någon att du gillade det ;)

Superfin frisyr och färg, passar dig kanonbra! Snygging :)

Gott med räksallad också!
Hoppas du får en underbar och lugn midsommar!

Kram C

monkan sa...

Jag springer rätt ofta till frissan...kort frisyr kräver det och särskilt mitt tunna fjun...har haft samma frisör i snart 15 år; hon är dessutom kostrådgivare lchf sen två år och det är hon som fått mig börja äta det!

Trevlig midsommar!
Kram/M

monkan sa...

Tack! Den senaste stylingprodukten för håret gör så stråna sväller, hehe, å mina strå behöver svälla!

Ha en bra midsommar du med!
Många kramar/M

Svetlana Driagina sa...

Snygg du blev med denm frisyren! :)
Psst...jag vägrar klippa gräset...det får min man göra! ;)
Röran låter smaskigt! Gott, gott! :)
Ha en fin dag!
Kramar!
//Lana

monkan sa...

Tack!
Jag har vägrar gräset i alla år! Men i nöd o lust...blev jag tvungen ställa upp!

Paprikaröran kommer finnas i mitt kylskåp jämt nu. Passar till allt!

Kram/M