VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!

söndag 18 augusti 2013

Min helg och Padrones

Fredagsskönt
En arbetsvecka har gått och det bästa med en arbetsvecka är väl fredagskänslan..? Jag som skiftarbetat i hundra år, typ, och nu äntligen de senaste fyra åren jobbar måndag fredag och dagtid älskar fredagar! Det går till och med bra kliva ur sängvärmen på morgonen. ;)

Denna helg började med Äntligen fredagsgympa - två pass blev det i veckan, onsdag och fredag - och därefter surströmming. Bara jag och maken njöt den goda fisken ute på altanen. Det var inte sol men runt 18 grader hela kvällen, väldigt skönt! Och inte en fluga? Vart var de?

Vi arbetar på...
Lördagen gick i arbetets tecken, mest för maken, hehe. Kaklingsarbetet i gästtoan pågår för fullt och han sliter verkligen hårt, min älskling. Skulle ha hjälpt till om det gått men det är en liten gästtoa; svårt arbeta två i den...

Jag sydde en kasse till bästa Ludde på Gotland som han ska ha som strandkasse när de åker till Grekland i september. Hoppas han blir nöjd, den är lite annorlunda än den förra som han nött sönder! Många fickor och längre handtag. 

Italiensk kväll med amerikansk film
Sedan lagade jag mat, en pastarätt - recept kommer - som blev vansinnigt god och eftersom maken jobbat på så duktigt så öppnade jag en av våra "finviner" från Vinlådan; ett italienskt från Piemonte på druvan nebbiolo. Ute på altanen njöt vi sedan en riktigt god italiensk middag! 

Vi tittade sedan på en film jag länge velat se. Inte italiensk dock, utan amerikansk. Bridesmaids. En film med tjejer i alla huvudroller! De ni! Jag kan klart rekommendera den om ni inte sett den. Ibland behövs kontraster till alla grabbiga filmer. Typ. 

Nu blev det mycket text! Ok, ett litet tilltuggstips kommer här:

Pimentos de Padrones

Grilla de i olivolja i stekpanna till de blivit rejält grillade. 
Lägg upp på fat, ringla mer olivolja över och strössla flingsalt över.
Gudomligt gott. 

Padrones är små gröna, milda chili som ibland finns i välsorterade grönsaksdiskar! Jag hittade mina på Ica Maxi.

Det sägs att var tusende Padrones är superhet...spännande att äta...och perfekt "fingermat". Och beroendeframkallande!2 kommentarer:

Svetlana Driagina sa...

Recept på pastarätten väntar jag på! :)
Men de här gröna rackare kan jag faktiskt vara utan! ;) Inte min smak! ;)
Ha en fortsatt fin söndag!
Kramar!
//Lana

monkan sa...

Hehe, nä, det går ju inte gilla allt!

Pastareceptet blir nog i morgon, min helg springer iväg!!!

Kram/M