VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!

tisdag 20 augusti 2013

Rostat blomkålsmos

Gjorde blomkålsmos på ett lite annorlunda sätt häromdagen. Nu finns det svensk, härlig färsk blomkål i butikerna = frossa!

Det här var dagen när jag blev utesluten ur blodgivarsfären och min första tanke var lever..! Med hem kom alltså kycklinglever och blomkål. Borde ha tänkt broccoli, men...



Rostat blomkålsmos

1 blomkålshuvud
Rapsolja

50 gr smör
1 dl färskgetost
(1/2 msk honung)
Salt och peppar

Dela blomkålen i buketter och lägg den i en oljad ugnsform. Ringla lite olja över buketterna.
Rosta buketterna i ca 200 grader ugnsvärme till de fått lite fin färg och blivit al dente. Det kan ta ca 15-20 minuter beroende på ugn.
När de är klara, lägg över de i en värmetålig bunke, tillsätt smör, getost och ev honung. Mixa till mos. Smaksätt med salt och peppar.

Bara aningen mer arbete än att koka blomkålen men en riktig smakförhöjare på det färdiga moset! Så här kommer jag göra många fler gånger! Det blir fast och fint i konsistensens.

4 kommentarer:

Svetlana Driagina sa...

Låter jättegott! Mums!
Och så blev jag sugen på lever nu! Blir nog något med lever nästa vecka! :)
Kram kram
//Lana

monkan sa...

Riktigt gott mos!
Å lever är så gott!
Kram/M

Fröken Nilsson sa...

Älskar blomkålsmos och även rostad, så detta måste jag testa :)

monkan sa...

Ja gör så! Blev mera smak med rostningen!
/M