VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!

lördag 31 augusti 2013

Parma- och melonsallad

Förkylningen gick över rätt snabbt, tack och lov! Jag tog det hyfsat lugnt och igår kunde jag vara med på "Äntligen fredagsgympan", härligt vara på banan igen! (Det här med LCHF och träning, jag äter en rätt stadig lunch vid halv tolv på dagarna och tränar sedan utan problem klockan fem. Förut var jag tvungen äta stort mellanmål för att orka. Och sedan Polly efteråt för att orka...Nu har jag ibland med en smoothie eller lite nötter till efteråt.) 

På måndag ska jag prova ett step-pass efter jobbet, inne på söder, där jag aldrig tränat förut. Step kör jag för att träna min koordination som är usel. Värsta utmaningen för mig! 

Är socker farligt?
Och apropå Friskis så har de i senaste numret av Friskispressen en slags sockerbilaga. Paulun, som tydligen kommit ut med en ny bok "50 genvägar till ett sockerfritt liv" (här vill jag säga till honom att det finns ett enkelt sätt - LCHF) får uttala sig och även en dietist och medicine dr, minsann, och hon menar att socker inte orsakar farliga sjukdomar mer än möjligen diabetes2. Nähä? Paulun anser i alla fall att det är hyfsat farligt. I övrigt tycker jag han är rätt mesig. Hmm. (En gång gillade jag honom, det var han som introducerade GI för mig, men nu tycker jag han är lite flat, faktiskt.) Socker någon gång i veckan är ofarligt, blir någon slags kontenta av artikeln. Men hur många nöjer sig med det?

Här finns också en artikel om en magopererad. Tja. Små måltider var tredje timma. Så borde alla äta tycker han. Tjena. För att gå upp i vikt, eller? Jag måste sluta läsa sådana här artiklar, jag blir bara irriterad.

Fritt efter Jamie 
Sista delen i första Jamie goes LCHF, salladen med skinka som serverades till den gröna broccoliröran. Det är så gott med melon till salt skinka! Och dressingen gör hela rätten. Jag har inga problem med att äta lite melon; inte tillsammans med mat. Äter inte så mycket av den, bara. (Men, kära läsare, just nu äter jag inte minsta lilla frukt eftersom jag avstår allt sött, med tanke på senaste lilla förkylningen!)

Gott!


Parma- & melonsallad, 4 pers

12 skivor prosciutto, parmaskinka
En klyfta vattenmelon
1/2 citron
Några basilikablad
Balsamvinäger
Olivolja.

Mortla basilikabladen med citronsaft och 2 msk olivolja till en grön dressing.

Lägg upp skinkskivorna på ett uppläggningsfat.
Skär melonen i mindre bitar och fördela de över skinkan.
Ringla först lite balsamvinäger över och sedan den mortlade dressingen.
Garnera med basilikablad. Jag tar gärna lite flingsalt över. ;)

Mera Jamie?
Har några recept på lut, bland annat en kyckling och en fisk. Kommer snart. ;)

2 kommentarer:

Svetlana Driagina sa...

Salladen låter god och fräsch! Mums!
Nej tack, inget socker...
Ja tack, mera Jamie! :)
Ha en toppen kväll!
Kramar!
//Lana

monkan sa...

Den var god till broccolin med pasta!

Jamiemat ikväll!

Kram/M