Kör stenhårt med grill nu. Känner oss svältfödda på utemat efter den soliga - men kalla - sk våren. Nu grillar vi så fort tillfälle ges. Och njuter. Mer grill åt folket!
Åttiotalssallad
I det tidigare livet, när pasta åts flera gånger i veckan, började vi varje grillsäsong med en pastasallad från åttiotalet. Alla - menar alla - var galen i den! Många är det som gått hem med receptet från oss efter somrarnas grillkvällar. Jag försökte göra den med LCHF-pasta förra sommaren, men det är svårt att återskapa pastaspiraler...
Nu bestämde jag mig för att få tillbaka smaken av den istället. Den görs med konserverad svamp och sparris - ja, åttiotal! - och ibland har jag tänkt att jag skulle "lyxa" till den med färsk svamp och färsk sparris men tror inte det blir samma då!
Falsk pastasallad 4 pers
1 zucchini
1 grönt äpple
1 burk konserverade champinjoner, skivade
1 burk vit sparris i bitar
100 gram god hårdost
2 dl crème fraîche
5 msk majonnäs
2 msk olivolja
1 msk vit balsamvinäger
1 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta, pressad
Salt, peppar
Örtkryddor efter smak (jag använde Lenas pastakrydda från Krusmyntagården)
1 dl hackad dill
Börja med att blanda ihop såsen. Ställ åt sidan.
Dela zucchinin på längden, i fyra delar. Ta bort kärnorna. Skär i cm-stora bitar.
Koka i saltat vatten ca 5 minuter, de ska vara al dente.
Skölj de i kallt vatten, så kokningen avstannar, låt de rinna av.
Låt den konserverade svampen och sparrisen rinna av.
Skala och riv äpplet.
Skär osten i cm-stora bitar.
Blanda allt med såsen. Smaka av med salt och peppar.
Väldigt gott till grillad fläskkarre! Karrén kryddade jag med egenblandad tacokrydda. Vi grillade också paprikor, tomat och salladslök. Grillade grönsaker är underskattat, blir så himla gott. Ta lite flingsalt, balsamvinäger och god olivolja på de när du äter. Mmm...
Bouleturnering
Igår var vi femton stycken från makens släkt som träffades och spelade boule. Det är riktigt kul. Vill bara tala om att jag, tillsammans med en kusins pojkvän, vann. Hehe.
4 kommentarer:
Jag vill också grilla, men vet inte ens om man får det på min balkong... Den falska pastasallad såg god ut!
http://bakasockerfritt.se/
Oh, så gott! Receptet sparas! Helt i min smak! :)
Ha en toppen måndag!
Kram kram
//Lana
Nä balkong är knepigt! Stor terass högst upp, vore nåt...
Du får nöja dej med goda grill tillbehör!
;) /M
Ja, smakar bra! Du får ersätts cf med majo, inga problem!
Kram/M
Skicka en kommentar