Nu är långhelgen snart över. Jag ska erkänna att jag lätt får smak av ledighet, hehe, denna ledighet har dessutom resulterat i en klänning - vilket var målet!
Festklänning och gå-skor
Så i torsdags och i lördags sydde jag klänningen jag ska ha när jag ska till Visby på partyparty om två veckor, fredagen firade vi bröllopsdag i sommarväder - ja, sommarväder har vi haft alla fyra dagarna utom en halvtimme på fredagen när det regnade. Lördagskvällen blev det spontangrill med grannarna och idag har jag fixat nya naglar och vi hann iväg och köpa oss promenad/gympaskor. Blev ett sådant där fånigt vi-är-ett-äkta-par-så-vi-har-likadana-skor...och gissa? Blå till maken och rosa till mig. Hmm. Men de var sköna...
Kanongod svamp
Har ju till slut provat portabello efter att ha läst om den typ hundra gånger hos ryska dockor och nu är jag heltänd på den! Riktigt god, mycket godare än champinjoner! Köttigare, liksom. Mums. Och i senaste Vinlådan så fanns recept på marinerad portabello. Det gjorde jag igår. Det kommer bli en följeslagare i sommar!
Väldigt gott. Prova.
Insalata di Portabello, 4 pers
500 gram portabello
1 rödlök
4 vitlöksklyftor
Färsk timjan
Olivolja
Balsamvinäger
Ruccola
Dela portabellon i sex till åtta bitar.
Skär rödlöken i klyftor.
Grovhacka vitlöken.
Blanda allt och lägg i en ugnsfast form.
Häll över rikligt med olivolja, några kvistar färsk timjan. Flingsalt och svartpeppar. Blanda.
Rosta på 180 grader i ugnen, 20-30 minuter. Svampen ska bli fint rostad.
När det är klart, ta ut ur ugnen, stänk över balsamvinäger och låt marinera i rumstemperatur någon timme.
Servera med ruccola (fast det hade jag förstås inte hemma... och ev mer flingsalt över.
Mycket gott grilltillbehör tyckte vi.
Äras den som äras bör; upphovsmannen till denna svamprätt heter Patrik Nyfeldt och han jobbar på restaurang La Vecchia Signora på Söder här i stan. Han var den som stått för recepten till Vinlådans vår-viner och jag snodde det rakt av. Tack!
Söndagsgrill
Eftersom det ännu är sol och fint så blir det grillning ikväll med. :-) Köttfärsbiffar ligger färdiga för gallret i kylen och det finns vitkålssallad med örtmajonnäs kvar sedan i går. Fundera på att röra ihop ett hett kryddsmör också.
6 kommentarer:
mmm så gott detta låter!!
Funkar det att göra i förväg tro??
hoppas ;)
Det tror jag! Har lite sparat i kylen som lite extra till morgonens matlåda!
/M
Oh, såååå gott! Det måste jag testa! Tack för ett kanon recept på min favvosvamp! :)
Hi, hi, blå och rosa...ni ser säkert otroligt snygga i era fin skor! :)
Ha en toppen kväll!
Kram kram
//Lana
Jag förstår verkligen inte hur jag missat denna svamp!!! Det är jag som ska tacka!
Hehe, vi har skämtat ikväll om vi ska köpa likadana träningsoveraller...rosa o blå! Men det gör vi förstås inte!
Kran /M
Haha, kul med skorna! Lite pensionärsvarning på den hörru ;) Fast gulligt oxå :)
Den där svamprätten såg jättegod ut! Jag har också blivit inspirerad hos Lana att prova den där svampen. Men den var slut sist jag bestämt mig för att köpa...Grrr
Ha en fin start på veckan :)
Kram C <3
Vi måste varit i ngt slags bröllopsdagsrus...vi har aldrig köpt likadant innan... ;) nu ska iaf mina skor invigas på morgonpromenad till jobbet!
Kram /M
Skicka en kommentar