Systuga
Har engagerat mig i syrummet några kvällar - lite lätt panik eftersom jag vill ha något nytt inför resan till Kefalonia - och partyklänningen till Visby måste också bli helt klar. Puh! Men jag har haft bra flyt, tack för det, för nästa vecka är jag upptagen av annat flera kvällar och hinner inte... Fyra toppar, två klänningar och en underklänning. Inte illa, va?
Väldigt gott bröd
Gjorde ett nytt försök med brödbaket dagen efter mitt stenhårda, hehe, och nu gick det så bra och blev så gott! För det mesta går mitt brödbak bra och nuförtiden så tycker jag till och med att det är gott! Faktum är att man inte behöver äta bröd för att överleva som lchf:are, nejdå, men en smörgås varje morgon vill jag ha. Nu använde jag mig av en Tupperwarepajform i silikon och bröden fick väldigt fin form. Måtten är 8 cm i diam och 2 cm djupa. Ett bröd delar jag på tvären - blir som en skiva från ett formbröd fast runt - och en sådan räcker för mig.
Tekakor i min silikonform, 6 st
Har engagerat mig i syrummet några kvällar - lite lätt panik eftersom jag vill ha något nytt inför resan till Kefalonia - och partyklänningen till Visby måste också bli helt klar. Puh! Men jag har haft bra flyt, tack för det, för nästa vecka är jag upptagen av annat flera kvällar och hinner inte... Fyra toppar, två klänningar och en underklänning. Inte illa, va?
Väldigt gott bröd
Gjorde ett nytt försök med brödbaket dagen efter mitt stenhårda, hehe, och nu gick det så bra och blev så gott! För det mesta går mitt brödbak bra och nuförtiden så tycker jag till och med att det är gott! Faktum är att man inte behöver äta bröd för att överleva som lchf:are, nejdå, men en smörgås varje morgon vill jag ha. Nu använde jag mig av en Tupperwarepajform i silikon och bröden fick väldigt fin form. Måtten är 8 cm i diam och 2 cm djupa. Ett bröd delar jag på tvären - blir som en skiva från ett formbröd fast runt - och en sådan räcker för mig.
Tekakor i min silikonform, 6 st
3 ägg
1/2 tsk ättiksprit
1 1/2 dl mandelmjöl
1/2 dl bakepro
1/2 dl fibrex
1/2 dl sesamfrön
1 msk kokosmjöl
1 1/2 msk fiberhusk
3/4 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
2 dl crème fraîche
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa äggen fluffiga tillsammans med ättikspriten.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda ner crème fraîchen.
Vänd ner crème fraîche/mjölblandningen i äggbunken och rör ihop så allt blandas.
Fyll en Tupperware form med sex pajhål (som du penslat i botten med lite smält smör/kokosolja) med smeten.
Grädda i mitten av ugnen ca 20-25 minuter.
Jättefina bröd blev det i formen; runda och lite räfflade runt om!
Och så lite hemsytt!
På en provdocka som är väldigt ostadig och måste lutas mot väggen för att inte ramla baklänges!
Lila stiliserade blommor till vänster och rosor på rosa till höger. Men den rosa smälte ihop med min hud, hehe, så den blir nog inte på förrän sista dagen på Kefalonia...(att jag var så blekrosa..?)
Den här blev jag nöjd över! Baksidan är beige mot den blå ärmen och blå mot den röda ärmen!
Och en spetstopp i zebra! Fett nöjd!!!
Partyklänningen i spets med underklänning kommer senare när alla tillbehör är på plats...fjädrar i håret till exempel!
4 kommentarer:
Inte alls illa, fasen så duktig du är på att sy! Jättefina toppar och klänning :) Wow, säger jag bara!
Ska bli kul att se partyklänningen!
Smarrigt bröd också och fin form på dom!
Ha superfin helg, jag håller tummarna för att du får sol hos dig!
Kram C <3
Tack snälla du! Mitt största intresse faktiskt - när jag är kreativ i syrummet glömmer jag det mesta av vardagen...
Idag skiner solen och vindarna är ljumma! Fredag - veckans bästa dag!
Kram <3 /M
Väldigt fina plagg! Snyggt! :)
Visst är det smidigt att baka i silikonformar! :)
Frallor ser mycket goda ut!
Ha en fin dag!
Kram kram
//Lana
Tack! Syr till semestern, har gjort flera nu! Och två utklippta ligger på vänt!
Silikonformar är toppen!
Kram /M
Skicka en kommentar