Tidigare i somras så gjorde jag en blomkålssallad efter Birgitta Höglunds idé. Nu har jag gjort en liknande variant igen. Fantastiskt fiffigt, anser jag fortfarande och det kommer bli fler varianter.
Blomkålssallad 4-6 personer
Ca 400 gram små blomkålsbuketter, kokta "al dente"
1/2 rödlök i båtar
1 tsk dijonsenap
2 finhackade sardeller
Finhackad basilika efter smak
75 gram smulad fetaost
2 dl crème fraîche
Salt, peppar
Kalamataoliver
Blanda såsen, rör ned den avsvalnade blomkålen. Smaka av med salt och peppar. Låt stå en stund så smakerna hinner sätta sig.
Garnera med kalamataoliver vid serveringen.
Lunch på stan
Igår träffade jag en gammal kompis från Piteå som var på besök i storstan för att hälsa på sin son som bor här just nu. Vi sågs vid elva och sedan gjorde vi Söder; vi var inne i många butiker! Åt salladslunch på Vapiano med marinerat lamm, rödbetor och fetaost. Gott.
Idag har vi shoppat kakel till gästtoaletten och då passade vi på att käka lunch på Koloni, laxfärsbiffar med gurk- och zucchinisallad. Gott. Två uteluncher på två dagar, vilken lyx!
8 kommentarer:
Mumsigt! Jag har länge tänkt testa att göra någon sådan röra med blomkål, får se till att göra det nu... låter jättegott!
Frågar du mig så är blomkålen idealisk som potatisersättning i såssallader!
/M
Låter otroligt gott! :)
Och så med fetaost blir det ännu godare!
Kram
//Lana
Men så fantastiskt gott det här lät!!!
MUMS! :)
<3 / S
Men hej igen! Kul!
Jag rekommenderar verkligen detta sätt med blomkål! Har hundra smaksättningar till i huvudet...
Kramar/M
Fetaost är bra till allt, hehe...
Kram/M
Jag måste få röva ur och prova detta! Låter jättesmarrigt! Håller med, fetaost är bra till allt! :)
Kram C <3<3<3
Du vet ju allt vi ska prova...kommer dagarna räcka till, hehe. ;)
Kramar/M
Skicka en kommentar