VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!

lördag 5 oktober 2013

Grön paj


Ge järnet
Persilja innehåller mycket järn. Jag behöver äta det. Men jag är faktiskt inte överdrivet förtjust i persilja, därför håller jag mentalt på att lära mig det. Å, vad gott, det är persilja i, tänker jag. Hmm. (Märkligt nog så gillar jag koriander?) Så nu blir det lite experiment med persilja! Först ut: paj. Jag gillar ju små portionspajer, tycker de är perfekta som tillbehör till kött, kyckling eller fisk. Eller till frukost. Fett och mättande. Och nu blir de dessutom järnrika. Tre i en, som det heter...

Gröna minipajer, 6 st

1 dl vispgrädde
2 1/2 dl hårt packade bladpersiljeblad
1 vitlöksklyfta
125 gram keso
3 ägg
2 dl riven ost
Salt, peppar och chili explosions 

Sätt ugnen på 175 grader.
Koka upp grädden med vitlöksklyftan och låt svalna.
Mixa vitlöksgrädden med persiljan.
Blanda ner keson, äggen och osten och rör ihop.
Smaka av med kryddor.
Fördela i sex portionspajformer, väl smorda.
Grädda i mitten av ugn, ca 30 minuter.

Härligt grön och järnrik smet!

Nygräddade gröna portionspajer, goda och snygga på tallriken.


2 kommentarer:

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Persilja är inte min favoritkrydda heller måste jag säga. Men minipajer är alltid spännande. :)

monkan sa...

Nä, fortfarande inte min favorit... ;)
Men ok i pajen.
/M