Ge järnet
Persilja innehåller mycket järn. Jag behöver äta det. Men jag är faktiskt inte överdrivet förtjust i persilja, därför håller jag mentalt på att lära mig det. Å, vad gott, det är persilja i, tänker jag. Hmm. (Märkligt nog så gillar jag koriander?) Så nu blir det lite experiment med persilja! Först ut: paj. Jag gillar ju små portionspajer, tycker de är perfekta som tillbehör till kött, kyckling eller fisk. Eller till frukost. Fett och mättande. Och nu blir de dessutom järnrika. Tre i en, som det heter...Gröna minipajer, 6 st
1 dl vispgrädde
2 1/2 dl hårt packade bladpersiljeblad
1 vitlöksklyfta
125 gram keso
3 ägg
2 dl riven ost
Salt, peppar och chili explosions
Sätt ugnen på 175 grader.
Koka upp grädden med vitlöksklyftan och låt svalna.
Mixa vitlöksgrädden med persiljan.
Blanda ner keson, äggen och osten och rör ihop.
Smaka av med kryddor.
Fördela i sex portionspajformer, väl smorda.
Grädda i mitten av ugn, ca 30 minuter.
2 kommentarer:
Persilja är inte min favoritkrydda heller måste jag säga. Men minipajer är alltid spännande. :)
Nä, fortfarande inte min favorit... ;)
Men ok i pajen.
/M
Skicka en kommentar