Den lufttorkade skinkan kallas Mangalica och kommer från ungerskt ullsvin som lever i Spanien. ;) till väster på bilden. Det lite mörka köttet till höger är lättrökt, lufttorkad entrecote. Plockmat är toppen!
Rödlöksmarmelad ca 1 dl
2 rödlökar
50 gram smör
3 msk röd balsamvinäger
1 krm salt
Skala, halvera och skiva rödlöken tunt.
Fräs den i lite av smöret men inte så hårt att den blir bränd. Använd en liten stekpanna.
Höj värmen snabbt och häll på vinägern så det fräser. Sänk värmen.
Låt nu lök och vinäger sakta koka ihop, uppemot 45 minuter.
Rör om försiktigt ibland.
Håll lite koll så inte vinägern kokar in för snabbt.
Efter halva tiden klicka på resten av smöret och låt det sakta smälta ner.
När löken är mjuk, röran mörk och glansig, smaka av med salt och ta den av spisen.
Den är god servera ljummen.
Servera till paté istället för cumberlandsauce.
3 kommentarer:
Kanske ska testa mig en sådan marmelad...är lite "rädd" för lök... kan få lätt ont i magen av den.
Ha en fin dag!
Kramar!
//Lana
Mmmm detta ser fantastiskt gott ut! Måste testa denna marmelad :)
Lök kan vara besvärligt för känsliga magar, jag vet.
Men jag har lök i allt, nästan...
Kram/M
Skicka en kommentar