VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!

onsdag 11 december 2013

Dagen efter

Lugn julfest - som sagt en sketen tisdag. Stapplade trippande dit via Djurgårdsfärjan - kallt trots plusgrader - och på Blå Porten gick vi sedan lös på julbordets alla läckerheter.

Ärligt
Ärligt. Hur mycket är det möjligt att äta? Tolv sorters sill. Fyra strömmingar. Sex laxrätter. Fyrtioelva charkuterier. Tre sallader. Två hårda rödbetsvarianter. Trettiotretton olika patéer. En waldorfsallad. Två revbensspjällssorter. Korvar. Femtioåtta desserter. Tre ostar.

Protein
Som ni förstår blir det mycket protein. Mycket kolhydrater. Lite fett. Så jag åt mig då sjukt mätt på allehanda proteiner. Inte vet man med säkerhet vad allt innehåller heller. Lagom vid hemkomst och Nobelfestens dessert mullrar min svullna mage rejält. Pruttprutt. En masse. Innan fyra på morgonen vaknar jag och är fullständigt utsvulten. 

Men visst var det gott.

2 kommentarer:

Svetlana Driagina sa...

Hm...då var det mycket konstiga saker i...dold gluten? socker?
Så tråkigt...:( Man vågar ju inte äta ute alls, för man vet inte exakt vad maten man blir serverad innehåller!
Hoppas magen har lugnat sig!
Kram kram
//Lana

monkan sa...

Ja det är svårt att säga vad...sill är ju sött iofs, kom på sen att det kanske var ströbröd på strömmingslådan. Undvek köttbullar och stekt strömming och tog inte ens en mörk choklad!
Men nu torsdag är det bara lite bullet, hehe, men jiiz vad hård jag är på toa...

Jag gillar verkligen äta ute eftersom jag lagar så mkt mat i jobbet så jag antar att det är smällar jag får ta. :-(

Och "vanligt" folk fattar inte...lite bröd eller socker har väl ingen dött av, typ.

Kram/M