VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!

lördag 28 december 2013

Mellandagsvila...

Hehe, nja, så mycket vila är det inte för mig och maken. Nu har vi hämtat oss från julen, tvingar ut oss på promenad innan frukost och efter frukosten kör vi igång med röj - vi ska flytta våran walk-in-closet till kontoret. Bara idag har vi varit två vändor till tippen. Men vi kör inte hela dagarna, vi har bestämt att varje "arbetsdag" ska avslutas med en god middag, vår morot! 

Kyckling
Så idag blir det kyckling. Majskycklingbröstfile, parmalindad och serverad med en ugnsstekt ratatoille, toppad med fetaost. Innan ska vi njuta av julens sista sillbitar till förrätt. 

Finvin
En finvinare ska fram också. En av vilodagarna logisterade jag alla flaskor och märkte de - så ingen ska ta fel och öppna finvin när det finns annat, billigare...hmm. 

Detta är ett franskt vin på druvan Sauvignon franc från Loire med djupa bärtoner och kryddiga inslag. Vi får se! Mina finviner kommer från www.vinladan.nu (stora datorn är just nu nedplockad och jag kan av någon anledning inte länka när jag skriver vid paddan) och ännu har vi inte blivit besvikna! Det bästa är att deras smakförslag alltid stämmer! 

Önskar er alla en god fortsättning!

2 kommentarer:

Svetlana Driagina sa...

Ni är så duktiga som jobbar på med huset! :)
Gott med parmalindad kyckling! :)
Ha en underbar Nyårsafton och Gott Nytt År!
Kram kram
//Lana

monkan sa...

Ja det har gått bra jobba på!

Ha en trevlig afton du med!

Kram/M