VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!

tisdag 3 december 2013

Tröstmat och vegetariska funderingar

I morse vaknade jag med förkylningskänning...bet ihop och låtsades som ingenting i tron att det skulle hjälpa. Packade min gympaväska eftersom jag tänkte gympa efter jobbet. Den kom tillbaka hem ouppackad. Har verkligen inte tid med en förkylning nu. Och var kommer den ifrån; nästan ett helt år har jag klarat mig - och sommaren var solig och jag tar mina D-vitaminer - och har dessutom nyss varit förkyld?! 

Jag vet. Förmodligen är detta min reaktion på det som varit med makens stressanfall och ambulans och rygg och allt. Nu är det över och då - Pang! 

Tröstemat
Inte kunde jag köpa Polly och trösta mig heller...så jag köpte bacon istället. Sedan åt jag det med grädde och vitkål; sådant som alla tror att vi LCHF:are äter, bacon och grädde fast utan vitkål förstås. Gott och precis vad jag behövde!Vardagsrum
Vi har målat taket i burspråket, grundat och ett varv "vanligt", få se om det behövs ett varv till. Förmodligen. I morgon ska vi köpa en tapet vi ska ha i burspråket. När burspråket är klart så har vi bara resten av taket i vardagsrummet kvar...så någon förkylning finns det verkligen inte plats för!!!    

Vegetariskt
Det har blivit bestämt på mitt jobb att vi ska servera vegetarisk lunch två dagar i veckan. Det är ju inne med klimatsmarta förtecken och även om jag inte håller med om detta med klimatsmart (soja? quorn?nåja.) så har jag gått med på det för det är klart vi ska prova. Mitt problem är snarare vad jag ska laga som de söta små barnen tycker om? 
Pasta två dagar i veckan med vegetarisk sås känns inte som någon hit - för mig. 
Grönsaksgryta med linser och potatis känns inte som någon hit - för barnen. 
Färdigköpta falaflar. Nej tack, mina barn ska ha "hemlagat"! 

Kokböcker till förskoleköket
Därför har jag fått inhandla kokböcker. :-) (Det är ingen hemlighet att kokböcker är min passion.) Den första heter "Grön mat vegetariskt varje dag från River Cottage" av Hugh Fearnley-Whittingstall. Den är i ärlighetens namn inte särskilt barnvänlig men jiiz vilken inspiration den ger! Fantastisk fin kokbok och den tänker jag köpa hem till Liltäppan också! Bryr mig inte om att det är mycket bönor och linser i för det är faktiskt en kokbok att glädjas över. Riktigt trevlig kokbok för en kokboksnörd! Väntar på två kokböcker som handlar om vegetarisk mat till barn, de fick beställas nere i bokaffärn, och det är kanske de jag får mer användning för. Men nu är den fina kokboken hemlånad så den ska inspirera mig ikväll! I soffan med filt, kaffe, vatten och tv i bakgrunden. Och pappersnäsdukar. 

En kokbok att rekommendera! Den är så fin, jag tror den är skriven med mycket kärlek!6 kommentarer:

Svetlana Driagina sa...

Krya på dig vännen! Usch så tråkigt med förkylningen!
Det är klart att dina barn på skolan ska serveras hemlagad mat! Och du fixar det! Du är ju så påhittig och duktig!:)
Kramar!
//Lana

monkan sa...

Ja jag hade ju hoppats på ett förkylningsfritt liv med lchf... ;)
Men jag blir inte riktigt lika sänkt nu som förr. Alltid nåt.

Jag löser säkert det vegetarisk, men eg tycker jag det räcker med 1 gång i veckan...

Kram/M

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Krya på dig! Hoppas att du känner dig bättre snart.

Och bacon och grädde är ju gott! :)

monkan sa...

Tack! Kände mig hyfsat pigg i morse, tur för det är ju fredag!
Säkert bacon o grädde sim räddar mig..! ;)

Kram/M

Therese sa...

Bacon, vitkål och grädde är ju jättegott! Ha en trevlig fredag!

monkan sa...

Hej!
Jag vet! Och perfekt en trälig höstdag när man känner sig lite vissen!
Trevlig helg!/M