VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!

torsdag 2 maj 2013

Grillad portabello

Blodgivare
Sådärja. Då är jag blodgivare igen. Känns bra. Min blodgrupp är 0+, det innebär att alla kan ta emot det. Dessutom är det sockerfritt men det sa jag aldrig på Blodcentralen...Ojoj, fick en nyckelring med min blodgrupp, hehe, lite såna blodknappar att sätta på kavajslaget - nej, det tänker jag inte - och dessutom fick jag välja en gåva. Jag valde en Swedish grace mugg. Nu kan jag slänga en gammal ofräsch gul älsklingsmugg och ersätta den med den här grågröna vackra. Dricker ur den nu. Gott. Kaffe.

De vill att blodgivarna ska ta en macka eller en festis eller en frukt efter tappningen. En stor kyldisk fanns med det. Jag hade en egen LCHF-macka med ägg med.

Röda dagar med grillen
Knepig vecka med röd dag i mitten, var lite svårt fatta att det inte var måndag i morse...trots att det var skönt med en extra ledig dag! Vi grillade både tisdag och onsdag; gott blev det!

Låt mig ge er ett gott grilltillbehör. Lana på Ryska dockor använder ofta en svamp som heter portabello och av någon märklig anledning har jag inte använt den tidigare. Men nu köpte jag hem två stycken. Inte särskilt kostsamt var det heller. :)

Getostfylld, grillad portabellosvamp, 2 pers

2 ganska stora portabellosvampar
4 små eller 2 större skivor getost
Flingsalt
Granatäpplekärnor

Skär loss foten på svampen.
Strö lite flingsalt över.
Lägg på getosten. (Över sporerna. Heter det sporer, de där ränderna..?)
Lägg svampen på grillen och grilla till osten smält.
Strö granatäpplekärnorna över och njut.

Det här svamptillbehöret gick hem hos oss alla! Och det här borde gå göra i ugnen också.

Hade en diskussion med maken att den här svampen kunde ersätta kött och han sa att han aldrig tänker sluta äta kött...nåja, som tillbehör gick det åt!

En gåva för att de fått mitt blod! Hehe.

4 kommentarer:

Mitt liv som fru L sa...

Blodgivare, duktigt! Bra att du tog med din macka, deras sockerstinna grejer kan de ha för sig själva ;)

Portabello, det måste jag testa. Ska nog prova och grilla den! Borde ju bli gott, men ditt recept med getost lät himlans smarrigt :)

Fin mugg!

Ha en fin fredag och helg :)
Kram C <3

monkan sa...

Portabellon var en hit faktiskt! Fast konsistens och god.

Kram /M

Unknown sa...

Visst är det gott med portabello! Min favvo-svamp! :)
Ska prova grilla portabello med så fort vi fixar allt på altanen och öppnar grillsäsong! :)
Ha en toppen fredag!
Kramar!
//Lana

monkan sa...

Ja tack för tipset! Den svampen blir det fler ggr på tallriken!
Kram, trevlig helg! /M