Söndagens fläskfilégryta 4 pers
I fläskfilé, ca 500 gram
1 liten fänkål, hackad
1 röd lök, hackad
1 röd chili, finhackad
Svarta oliver utan kärnor, så många du vill
2 msk tomatpure
1 msk socker- och glutenfri soja
1 tsk mald spiskummin
1 tsk mald koriander
1 tsk oregano
Salt och peppar
2 dl vispgrädde
Ansa fläskfilén och skär den i skivor.
Bryn den i smör så den får färg, någon minut på var sida. Lägg på tallrik.
Stek fänkål, lök, chili och oliver i en gryta. Fräs ordentligt och tillsätt tomatpure, soja och kryddor.
Tillsätt fläskfiléskivorna och rör om. Fräs en stund.
Häll på grädden och låt allt småkoka till fläsket är genomstekt.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med t ex paprika på saltbädd, länk högre upp.
2 kommentarer:
Låter jättegott! Ha en ekologisk fläskfilé i frysen....kanske ska testa ditt recept till helgen!
Kram kram
//Lana
Den blev god!
Gillar fänkål i maten!
Kram/M
Skicka en kommentar