Greklandsmässan
Anyway, när vi var på den grekiska mässan för ett par veckor sedan så stod det två tjejer och bjöd på bl a saganaki-osten för ett matimportföretag och den ena höll inte på sluta prata med oss; tror hon såg vårt intresse och vi pratade ön Lesvos eftersom osten i fråga kom just därifrån. Nu har jag gjort det goda tillbehör hon ville jag skulle prova!
Saganakiost med citron
Dela osten i stavar och halvera på längden så det blir åtta stavar. (Överkurs. Nästa gång steker jag den hel! Hon tyckte tärningar, men det hade blivit meckigt!)
Stek på hög värme i stekpanna, lägg dem inte för tätt för då fastnar de ihop. När de fått färg, blivit stekta (det ser ut som de är panerade!) och är klara, lägg dem på en fin tallrik.
Pressa citron över.
Njut osten riktigt varm.
Vi hamnade direkt i Grekland! Det smakade som om vi satt på en grekisk taverna, lovar! Denna kommer vi äta och äta och äta...
Instagram
Jag finns på Instagram och heter tantmonkan. Följ mig gärna!
Sköt om er!
4 kommentarer:
Detta är bland det godaste jag vet!!! och numer får vi vuxna dela med oss :) *gillar*
Jag vet! Och jag hade totalt missat den i ostdisken!
Så lillkillen gillar den? Bra! ;)
Kram/M
Jävlar i havet! Ser snorgott ut! Ska definitivt köpa saganaki ost i morgon...eller ja idag hehe ;)
Kram C <3
Vi äter på lördag igen!
Kram/M
Skicka en kommentar