VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!

söndag 1 april 2012

Fiskgratäng och ischoklad

Hon håller koll på mig i köket! ;-)

Nu. Städat syrum. Kastat ytterligare en sopsäck tyg… och egentligen finns mer, men… Fick i alla fall plats med lite tidskriftssamlare med mönster i tyghyllan – frigjorde faktiskt tre ”hål” – inte illa! Har gjort plats kring wroom-wroom så att jag ryms med gardinlängderna när jag ska sy dem. Hade tänkt göra det idag, så maken kunde ta de till jobbet i morgon, men jag känner att jag inte hinner riktigt idag. Hmm. Vi får se. Middag ska fixas – tidigt pga hockey – och lite annat finns också på listan (t ex sitta en stund och ta det lugnt det är ju vilodag). Middagen står redan i ugnen; torskfilé med osttäcke kantad med blomkål och spenat. Och vispgrädde förstås. Allt i en form, gu va praktiskt!

Gjort väldigt goda ischoklad ned mintsmak också. Tipsad av Camilla (min frisör) på Hårprofilen i Orminge och jag gjorde så här:

Ischoklad ca 20 st

50 gr kokosfett (inte det i silverpaketet!!!) utan t ex BioFoods ekologiska kokosfett
50 gr mörk choklad, över 70%
Några droppar pepparmintsolja

Smält kokosfettet på svag värme, ta av från plattan och rör ned chokladen. Rör om tills allt smält ihop, droppa i några droppar pepparmintsolja och häll upp i ischokladformar. Ställ och förvara i kylskåpet.

Tips från coachen: Kokosfettet smälter snabbt och kan bli väldigt, väldigt hett! Var försiktig och lägg inte i chokladen för tidigt! Då skär det sig nämligen och går inte använda…pratar av erfarenhet!

Kokosfett är supernyttigt och det innebär att för varje liten ischoklad jag stoppar i munnen så är halva alltså supernyttig och den andra halvan god. Hehe.

Avslutar med bild på våra två tapeter som ska pryda varsin vägg i matrummet. Det är meningen att vi ska jobba de fyra lediga påskdagarna. Med renovering alltså. Kippis från Marimekko ska hänga på väggen vid vårt lilla matbord och zebratapeten ska pryda soffhörnan i matrummet. Den tredje tapeten på de andra väggarna kommer att bli en enfärgad vit eller ljust grå. Vi har inte köpt den ännu, det blir en enkel variant; har vi tur hittar vi någon billig! Snål-Monkan.

2 kommentarer:

Josef Boberg sa...

Det gäller ju att äta ”riktig mat” för att må bra - som jag ser det.

monkan sa...

Ja, eller hur? Tycker jag med!