VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!

söndag 29 april 2012

Söndagsjobb i trädgården och altanstök


Vilken härlig dag! Men först: Mycket trevlig middag på restaurang med hela vår lilla familj på lördagskvällen.

Idag: sovmorgon, långfrukost och sedan - ut!

Maken har eldat hela långa dagen och han har klippt syrénhäck. Inte utan hjälp, alla runt omkring har hjälpt till. Alla utom jag, hehe. Jag har storstädat altanen, dammsugit, putsat och röjt. För jag var ivrig på att lägga ut den nya "gräsmattan" (den är antracitgrå...) för att få bästa utestället klart. Och så var den för kort! Drygt fem centimeter...trött man blir. Maken ska byta den i morgon, men jag hade velat haft klart det idag!!!

Tänk ändå vad en eld kan göra. Alla - menar alla - våra närmsta grannar samlades med kvistar och skräp de ville bränna. Och i halvtid svalkades det med öl och vin i solen. Väldigt, väldigt trevlig dag. Ja, bortsett från "gräsmattan" vill säga.

Och en sådan här dag måste det grillas. Har haft en krydda i min låda ganska länge - sumak - en nordafrikansk krydda. Den passade jättebra till fläskkarrén!

Gjorde en rättikagratäng, den är hur god som helst. En tomatsallad med lök och basilika till och ett kryddsmör att klicka på de grillade karréskivorna.

I morgon ska jag arbeta - häpp! - och på kvällen - Valborg - ska vi ha gäster. Då ska vi grilla igen!

Kryddsmör med rödvin och rödlök 150 gram

150 gram smör, rumstempererat

½ finhackad rödlök
1 dl rödvin
(1 tsk honung)
½ tsk salt, nymalen vitpeppar

Koka ihop rödvin, rödlök, (honung) och kryddor. Mixa med smöret. Det blir vackert lila!

Grillat! Vad gott det är.

Katten kan lukta sig till god mat...

1 kommentar:

Erika - LCHF till vardag och fest sa...

Vilken härlig bild på missen som kollar in maten. :-)
Grillat är verkligen så otroligt gott. Härlig säsong vi har framför oss nu. :-)