Soppar vidare
Soppa varje middag hela denna vecka? Ja, faktiskt! Idag blev det en fisksoppa, en enkel variant som vi kört i många år, i olika varianter, men grunden är densamma. Lök och tomater...och så jäkla gott!
Fiskarhustruns fisksoppa, 4 pers
2 gula lökar
400 gram torskfilé
1 burk hela, skalade tomater (400 gram)
1/2 liter fisk- eller räkfond
(1 dl vitt vin)
1 tsk torkad timjan
1 tsk salt och ett par drag med svartpepparkvarnen.
100 gram skalade räkor
1 dl vispgrädde
Färsk, finhackad dill
Skala löken och hacka den, fräs i smör/olja i en gryta.
Tillsätt tomaterna, fond (vin) och timjan, salt och peppar.
Sjud i 15 minuter,
Dela filéerna i mindre bitar och lägg ner i soppan.
Sjud ytterligare 5 minuter.
Ta grytan från värmen, smaka av om det behövs mer salt och peppar.
Vispa grädden till hårt skum och vänd försiktig ner den i soppan.
Hetta försiktigt upp soppan och strö finhackad dill och räkor över.
Instagram
Jag finns på Instagram och heter tantmonkan. Följ mig gärna!
Sköt om er!
2 kommentarer:
Mums! Älskar fisksoppa, å med egen fond blir det ju tusen gånger godare!
Kram C <3
Gott, gott med fisksoppa! :)
Ha en fin dag!
Kramar!
//Lana
Skicka en kommentar