VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!

onsdag 30 oktober 2013

Aubergine

Efter vilan som bestod av två glas vatten och bläddrande i kokbok och tidning så tog jag itu med matlagningen. Hade köpt lax - en sida filé - den styckade jag upp i mindre delar och frös in. Jag fyndade ekologiska kycklingben för halva pris och de fick kryddor på sig och stekyta för att sedan gå klart i ugnen. Dessutom gjorde jag tomat- och ostgratinerade aubergineskivor, som blev min middag. Vansinnigt goda...de kommer här:

Tomat- och ostgratinerade aubergineskivor, 2 pers

1 aubergine
2 tomater
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpure
1 tsk vardera av timjan och oregano, torkade
1 dl vitt vin
100 gram fetaost
Ev riven ost

Skiva auberginen i cm-stora skivor, lägg de på en skärbräda och salta. Låt stå 15-20 minuter.
Hacka lök och vitlök, skär tomaterna i mindre bitar.
Torka av auberginen, stek den i smör så den får färg och börjar mjukna. Lägg över allteftersom på en smord ugnsform.
Stek lök, vitlök, tomater och tomatpure, timjan och oregano och häll sedan på vinet. Låt allt koka ihop till en röra.
Fördela röran på aubergineskivorna, toppa med smulad fetaost och - om du vill - med extra riven ost.
Gratinera i ugnen, 200 grader, 15-20 minuter, till osten smält och fått fin färg.

Nu ska de tomat- och osttoppade skivorna in i ugnen.

Så här fina - och goda - blir auberginen då! (Jag fick Greklandsvibbar när jag åt...)

4 kommentarer:

Marja Folcke sa...

En sådan här typ av gratäng är något av det godaste jag vet i matväg!

http://bakasockerfritt.se/

Svetlana Driagina sa...

Vad gott! Mums, mums! Ska också göra sådant! :)
Ha en toppen torsdag!
Kram kram
//Lana

monkan sa...

Jag med! Aubergine är en av mina favoritgrönsaker!
/M

monkan sa...

Ja, mums! Och har kvar till ikväll också! ;)
Kram/M