VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!

tisdag 15 oktober 2013

Söta drömmar

Är i en period nu när jag ser godis överallt. Eller rättare; folk som äter godis. 

Sött på direkten
Ut från den där butiken som alltid ligger i ett gathörn kommer en kvinna och sliter upp pappret runt kexchokladen och mular girigt in smulet i munnen.

En annan kvinna parkerar sin cykel, möter sonen och det första hon säger är: jag har godis, vill du smaka? Och tillägger: jag har varit jätteduktig, inte ätit något idag. (Mat eller godis? undrar vän av ordning.)

En arbetskamrat besökte en godisoutlet i helgen och köpte kilovis med godis, till exempel Polly...tack gode Gud att hon inte hade med sig till jobbet! Men hon pratade inte om annat hela måndagen...

Sött i portföljen
Snett framför mig på bussen sitter en man med stor portfölj som gömmer en påse godis. Han stoppar in handen i något fack, får upp typ tio godisbitar i sin hand och en efter en åker de in i hans frenetiskt tuggande käke. Tugg, tugg, ny bit. Tugg, tugg, nästa. Tugg, tugg, tugg (stor? seg?) nästa bit. Tugg, tugg, en till. Slut. Handen hittar nya. Tugg, tugg, mera. När han äntligen tuggat färdigt, trevar han runt en sista gång i portföljen och jag tänker att han öppnar nästa påse, hmm, men nu är det snusdags minsann!

Smörkolabönor
Men det värsta av allt: jag drömde att jag åt godis. Smörkolabönor...jag åt och åt (detta var natten innan godismannen på bussen men i drömmen så var tillvägagångssättet nästan likadant) och för varje tugga med fem smörkolabönor åt gången kunde jag känna smaken...doften...konsistensen...jag slutade inte. När jag vaknade så hade jag smörkolasmaken i munnen och ett tag blev jag helt förskräckt och visste inte om jag drömt eller om det hänt...

Surt
Det finns dagar när jag förbannar att jag äter LCHF. När jag skulle kunna döda för en påse godis. När jag vill vara som "alla andra". När jag vill tugga på en bit bröd. När jag vill ha en söt efterrätt. När jag vill bryta bit efter bit av chokladkakan och smälta bitarna i munnen.

När jag tänker:  jag provar en påse Polly en sista gång...snälla...bara en gång till? Låt mig få en sista njutning. 

Men jag är vaken nu så det blir inget! ;)

2 kommentarer:

Svetlana Driagina sa...

Hi, hi, vilken dröm! Usch dessa godisätande människor! Att de ska fresta oss överallt! ;)
Jag tror vi alla tänker så då och då... Men sedan tänker man efter...och väljer bort dessa tankar! :)
Kramar!
//Lana

monkan sa...

Ja just nu har det gått bra! Men det måste vara rätt tankar som tar över hjärnan...

Kram /M