VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!

onsdag 16 oktober 2013

Hemmakväll med mat i ugnen

Maken är på hockey (inte jag, så jobbigt med förluster och dyrt när jag är med) och jag har hemmakväll. Igår slängde vi skräp på återvinningen, till exempel fem sopsäckar tyg/tygrester. Hemmakväll passar mig bra, jag verkar ha en förkylning på gång, ändå har jag bara drömt om godiset inte ätit det...dubblade D-vitamindosen i dag, kanske klarar jag det. Men det är ju bästa stepen i morgon! Hjälp, jag vill inte missa något...

Halva pris igen!
Denna veckan har jag haft flyt i butiken; igår hittade jag hängmörad entrecote från Hälsingestintan och idag 2 kg kalvlägg och 4 kravkycklingben. Halva priset med utgångsdag dagen efter. Entrecoten klämde vi igår efter återvinningen, stekt med grädde och en sallad till. (Och hälften kvar i frysen.)

Långkok
Kalvläggen har fått sällskap med lök, tomater och vin och står i ugnen nu och ska bli en mustig osso buco till lördagsmiddagen. Kycklingbenen puttrar på i en stekpanna, middag i morgon. 

Finfina kalvlägg! De ska koka länge, länge och bli möra, möra. Recept kommer.

Teve
Resten av kvällen ska jag tillbringa i myskläder framför teven - eller boxen - ska ta igen några Project Runway avsnitt jag inte hunnit med.

2 kommentarer:

Svetlana Driagina sa...

Så fint kött! Ser fram emot recept på osso buco!:)
Ha en fin dag!
Kramar!
//Lana

monkan sa...

Det första maken sa när han kom hem: Å gu va gott det doftar! ;)

Kram /M