VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!

fredag 11 oktober 2013

Blomotto

IFredag. Först Äntligen-fredagsgympa med en arm som inte är bra men otroligt mycket bättre än förra helgen. Gu va bra, då kan jag avvakta lite med doktorn..! 

Kött!
Det blev oxfilé ikväll. Lyx. Klimatsmart. Halva pris! Aningen förvirrad inför kvällens matlagning och fick ge all hjärnkapacitet åt att fixa ett ok tillbehör till den där klimatsmarta, lyxiga oxfilén; med en taskig planering finns inget i kylen. Suck. Hittar en blomkål och minns att jag sett ett "risotto"-recept nånstans. Det borde ju passa till en simpel oxfilé, eller hur?

Ris..?
Grunden till receptet fanns i en Expressen LCHF-kokbok, signerat Catherine Schuck. Så jag tog basen av det och använde mig av det lilla som fanns hemma. Som vanligt. 

Blomotto, 2 pers

1/2 blomkålshuvud, ca 4 hg
1/2 gul lök
1 röd chili
1 dl vitt vin
1 dl vispgrädde
1 dl grovriven parmesan 
Salt och peppar
Smör

Hacka blomkålen, ganska fint.
Hacka lök och chili.
Fräs lök och chili i smör, tillsätt vinet och låt puttra ihop en stund. 
Tillsätt grädde och blomkål och koka ihop till blomkålen blir al dente. 
Smaka av med salt och peppar.
Rör ner den rivna osten och en klick extra smör. 

Servera rykande varm.

Men gu, vad gott! Maken impad. 

Mumsigt gott med blomotto! Och varianter finns redan i mitt huvud...

Fussboll
När detta skrivs spelar Sverige VM-kval i fotboll, mot Österrike. Jag och maken har inte riktigt samma åsikt om fotboll...jag tycker det är sjuuukt tråkigt titta på, han tycker det är spännande? Spännande..? Kom igen, det händer ju inget..!? Jo, Österrike gör mål. Hmm. 

Såg en kvällstidningsrubrik idag som sa ungefär: nu måste ni (svenska folket) stötta oss! (Bild på Zlatan i uppgiven pose). Och då undrar jag varför jag ska stötta dem? Eeh? Alla är så idiotiskt överbetalda att de får ta mig fan stötta sig själva! Tänk på hur många kommunalanställda det skulle kunna bli om man tog deras löner och...ja, ok, jag vet att det inte fungerar så...men tänk om jag hade haft så mycket lön? Shit vad jag varit tvungen leverera... (hehe, nu gjorde Sverige mål. 1-1 så just nu är Sverige vidare)

Jag brukar säga om fotbollen att: med mindre plan och större mål kanske det skulle bli fart på den sporten och jiiz! maken blir sur varje gång..!? Själv tycker jag det är kul..!

2 kommentarer:

Mitt liv som fru L sa...

Haha, kan inte annat än hålla med dig om ALLT, vad du skrev om fotbollen. Finns tamitusan ingen tråkigare sport. Snacka sömnpiller. Jag blev skitsur när Sverige gick och vann matchen ikväll, det innebär ju att de förmodligen kommer gå vidare...vilket i sin tur gör att en viss Pingvin vill se fotbolls-VM nästa år. Tänker inte heller "stötta" någon jävla fotboll, alla de där spelarna skulle säkerligen kunna utfodra varenda människa på denna planet, med sina löner! ;)Så jag tycker gott och väl att de ska känna lite "press"! ;)
Håller med dig om det där om planen var mindre och större mål, haha!
Nä, fotboll har aldrig intresserat mig och kommer heller aldrig att göra!

Kram C <3

monkan sa...

Det fanns faktiskt en tid när till och med jag tittade på fotboll - knattefotboll när barnen var aktiva. Det var roligt och spännande!

För övrigt så tycker jag att inkomsterna för många sporter är helt vansinniga; hockey, tennis och golf bara för att nämna några...hur mycket pengar behövs för att klara en dag? Tio miljoner? Vansinne.

Klagat klart nu. ;) hehe

Kramar/M