VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!

måndag 14 oktober 2013

Step och ett litet tips

Jag steppar vidare. ;) Saknar fortfarande rytmen, hehe, men stegen börjar sitta! Armarna går sådär, vänsterarmen går ännu inte hela vägen upp, hmm, och jag kan fortfarande bli aningen förvirrad och komma av mig om jag ska hålla reda på både snurrsteg och armarnas rörelser.

Passet var så gott som fullt idag och av 30 brädor var vi sju som hade lägsta nivån. Två styckna hade höjt till högsta - som att kliva upp på en stol - då skulle jag slå ihjäl mig... Men undra om jag inte ska höja en nivå på måndags-stepen nästa vecka. 

Så här skönt hade katten det i höstsolen häromdagen. 

Mat i flera dar
I lördags hade vi besök av B från Umeå. Vi gick en långpromenad i solskenet och hon fick se var vi ska flytta. Hemma sedan gjorde jag/vi fetaostfylld köttfärslimpa på medelhavsgrönskasbädd, gott! På söndagen så kompletterade jag med två köttfärsbiffar och lite kalvfile och det räckte till sonen med flickvän också. Och - tro det eller ej - ikväll åt vi det sista...

Veckans mat
Den här veckan, hmm? I morgon ska vi slänga en massa på återvinningen, så kanske blir det bara en macka eller två...på onsdag är jag själv och torsdag har jag inte ens tänkt på. Anledningen till avsaknad av planering stavas just nu röj. Det som varit/är syrum på Lilltäppan håller på att plockas isär...syhyllan är tom, i garderoben är det bara släng, alla symaskiner utom industrivarianten är nedplockade, hurtsarna nästan tomma...och rummet ska förvandlas till ett (falskt) sovrum. Allt inför en kommande försäljning! Ja, i vår, men vi har bestämt oss för att ligga före!

Två kartonger tyg - det har jag sparat. Allvarligt, det är bara en bråkdel av det jag haft..!

Veckans tips
Riva ost? Jag köper ofta prästost eller västerbottenost eller någon annan lagom fet sak för att kunna ha i mos, i paj eller att gratinera med. River den i matberedare och uppe vid locket samlas gegga av osten som liksom inte rivs. Gillar inte svinn. Nu monterar jag kniven istället och mixar bitar av osten i omgångar. Inget svinn! 
Här skulle det varit en bild på den mixade osten men den har jag raderat...


2 kommentarer:

Svetlana Driagina sa...

Det är bra tycker jag att ni gör allt i ordning i god tid! :)
Bra tips med ost! Gillar inte heller svinn!
Ha en fin dag!
Kram kram
//Lana

monkan sa...

Ja vi måste! Har lagt in lite "morötter" så det blir liite nöje emellan röjen!

Kram/M