VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!

onsdag 2 oktober 2013

Mera sötpotatis

Mina sötpotatisexperiment fortsätter. Har ätit sötpotatis varenda dag nu sedan helgen, men nu är det (tack och lov) slut...fast det har gått bra, jag verkar inte reagera negativt på den, å andra sidan äter jag inte mycket av den och den är ju utblandad!

Vad har jag gjort mer än rättika- och sötpotatisgratäng? Jo ett mos! Det är det vi ätit flera middagar nu (gratängen har jag haft till ett antal matlådor...) Ett annat gott sötpotatisrecept, hittar du här.

Det här blir ett recept utan mått!

Blomkåls- och sötpotatismos
Lika delar blomkål och sötpotatis
Vatten
Vispgrädde
Getost eller annan god ost som smälter bra

Dela blomkålen i buketter, skiva även stjälken tunt och ta med den. Skala och skiva sötpotisen. Lägg allt i en kastrull, salta och fyll på med vatten så det precis täcker. 
Koka till allt är al dente, häll av vattnet och fyll istället på med lite grädde (behöver inte täcka) och koka en stund. 
Smula ner getosten och mixa i matberedare eller enklast med stavmixer rakt ner i kastrullen. 
Smaka av med salt och peppar och kanske chili..?

Passar till?
Vi åt detta mos till lax - blev en väldigt rosaorange måltid - men jag fick direkt associationer till fläsklägg! Både färg och smak. Så nästa vecka blir det nog en klassiker med fläsklägg - jag älskar fläsklägg - fast inte med rotmos utan till mitt nya mos. Ikväll åt vi för övrigt detta mos till lammfilé. Jag tror det passar till allt...

Otroligt snygg färg!!! Och gott!

Step
Dags i morgon för veckans andra step-klass. Längtar. Hehe.



4 kommentarer:

Svetlana Driagina sa...

Ja, vilken vacker färg blev det av sötpotatisen!
Ja måste också testa sötpotatis!
Kram kram
//Lana

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Nu måste jag testa sötpotatis snart. Känns som jag är den enda som "missat" denna grönsak. :)

monkan sa...

Ja färgen är underbar!
Prova gärna vid tillfälle, men tänk på att det är ganska liberal lchf.

Kram/M

monkan sa...

Jag tycker det är väldigt gott, men jag är lite försiktig med mängden när jag äter det. Så jag inte ska få ett bakslag...

Det är med mig som med pulled pork, år efter alla andra... ;)

/M