VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!

måndag 28 oktober 2013

Kaneläpplen

Det är inte ofta vi äter efterrätt men i lördags ville jag göra både förrätt och efterrätt och valde då att använda äpplen. Alla kan inte äta det, jag brukar sällan göra det och i så fall bara någon klyfta. Denna efterrätt gick dock ner i mig med rasande fart; jiiz, min var slut innan maken börjat på sin...

En superenkel efterrätt av äpplen, kanel, vanilj och smör. Höstgott!

Beräkna ett halvt äpple per person. 

Klyfta äpplen, pudra kanel och en aning vaniljpulver över, rör om och låt stå en stund.
Sätt ugnen på 200 grader.
Smöra portionsformar (eller en stor) och lägg ner klyftorna.
Klicka rejäla klickar smör över.
Grädda i ugnen ca 10-15 minuter så äpplena börjar mjukna en aning.
Servera varma med en klick vispad grädde.

Perfekt att förbereda, de kan stå färdiga för ugnen i kylen. 

6 kommentarer:

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Mums! Ser härligt god ut.

Marja Folcke sa...

Mums, det ser ljuvligt ut! Äpplen är en av mina favoriter i efterrätter!

http://bakasockerfritt.se/

Svetlana Driagina sa...

Gott, gott! Förstår att din försvann fortare än makens! ;)
Kram kram
//Lana

monkan sa...

Så enkelt och så vansinnigt gott...!
Kram/M

monkan sa...

Äpplen är nog den frukt jag äter lite av när jag väljer att äta frukt.
Kram/M

monkan sa...

Ja det blev liksom ingen hejd på min snabbhet där...hade tänkt jag bara skulle äta halva portionen, men...
Kram/M