VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!

söndag 14 oktober 2012

Mera ägg

I går åt jag kalvlever Anglais på restaurang. Oj, vad gott! Fick en jättefin sallad istället för potatis och extra smör, hehe. Jag är alltid lite nervös innan jag ska äta ute, hmm, jag avskyr att vara besvärlig men det har aldrig hittills varit några problem!

Det blev rätt sent, vi satt och hade trevligt och jag drack alldeles för mycket vin...jag tål inte så mycket och brukar känna av det rejält dagen efter! Men, men vi hade väldigt trevligt!

Sedan när jag vaknade i morse så var det inte så farligt ändå, hehe, jag drack mycket, mycket vatten också! Vi tog långfrukost, läste tidning länge och utanför fönstret strilade regnet.

Det gjorde att vi orkade tapetsera i det som ska bli gästrum/walk in closet och vi kände oss mycket nöjda. Jag fixar våderna och maken sätter upp de! Samtidigt så förberedde jag middagen och confiterade äggulor...

Känner mig nästan besatt av de här jäkla äggulorna! Var tvungen i alla fall att experimentera lite för att se hur de eventuellt kan bli bäst, hehe. Ni vet väl redan att fotografen som härjar på Lilltäppan inte är särskilt bra men under bilderna kan ni se vilka gulor jag tycker blev bäst...familjen fick varsin, confiterad 30, 60 eller 90 minuter i 75 graders ugnsvärme. De tycker nog att jag är lite för nördigt seriös ibland!


Här syns ingen skillnad. De kändes rätt lika också när jag lyfte de ur oljan.

Dagens vinnare blev 30-minutersägget! Det blev krämigt men fast. Egentligen inget fel på de andra två heller, 90-minutersägget var lite, lite mindre krämigt. Jag hade ugnen på 75 grader denna gång, så var det i ursprungsreceptet, första gången körde jag i 70 grader men i nästa försök ska jag nog sänka till 60 grader...Besatt, eller?

4 kommentarer:

ryskadockor sa...

När du har kommit till bästa resultatet ska jag ta efter ditt perfekta recept! :)
Ha en fin kväll!
Kram kram

Jennifer Ek sa...

Jag testade att göra confiterad äggula till middagen i dag :) Jag tror jag dock hade lite för hög värme. Men det var gott och väldigt snyggt :)

monkan sa...

Jennifer: jag ska prova med 60 gr nästa gång! Min ugn är lite knepig med temperaturen, jag har svårt ge exakta grader...
Men skillnaden mellan 30 och 90 minuter, de behöver inte stå inne så länge!
/M

Erika - LCHF till vardag och fest sa...

Det där lät riktigt spännande... har aldrig hört talas om det. Kul att det ser rått ut fast det är tillagat. :-)
Det ska absolut testas!