VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!

torsdag 4 oktober 2012

Surtanten gör chokladgott med kanel

Ja, herregud, idag har det fan luktat kanelbullar vart man än varit. Sonen tyckte att det blev surtantens dag när jag började ifrågasätta, hehe. Men jag kan inte släppa det riktigt, hur viktig är en kanelbulle? Va? Någon på Facebook ställde frågan hur många bullar man ätit idag och ett av svaren blev "En, jag har socker och kan bara äta en". Ursäkta mig, men har man diabetes borde man väl inte ens äta en? Jiiz.

Så kom jag äntligen hem och då hade Allt om Mat kommit - vinspecialnumret. Förut i mitt gamla liv brukade jag slänga mig över tidningen och lusläsa den från pärm till pärm, nu känns den ibland så kolhydratrik - nästan så man kunde misstänka att Livsmedelsverket har den som favoritlektyr - att det ibland kan gå en dag eller två innan jag öppnar den. Måste sluta prenumerera på den, men det är några kolhydratnummer kvar som redan är betalda. Och surtanten är snål. Nu var det tackochlov vin i tidningen och vin gillar jag. Hehe.

Idag var också dagen när jag äntligen kom i kapp min vecka. Ända sedan måndagen har allt gått fel, inget har stämt, förmodligen delvis beroende på förkylningen, diskmaskinen på jobbet gick sönder, igår satte jag mig i något blött på tunnelbanan fast jag märkte det inte förrän jag klev upp...bad en bön att det inte var kiss! I morse fick jag fel varor. Då var jag nära ge upp. Undra på att jag är en surtant!?

Men allting löste sig och när jag gick hem idag så hade jag till och med hunnit med viss förberedelse inför morgondagens tacosfisk (förskolelunchen med egengjord krydda, japp). Så nu går det bra med fredag imorgon, tack! Min föresats att vila och ta det lugnt hela helgen kvarstår dock!

Hur var det nu? Kanelbullens dag, just det! Kaneldoften gjorde att jag beslöt mig för att göra kanelchokladgrejer med nötter när jag kom hem...Vad kan det kallas, en sorts tryffel, kanske? Nä, just det, surtanten vill minsann inte vara sämre än någon annan, hon.

Chokladbitar med nötter och kanel 15-20 stycken

50 gram smör
1/2 dl vispgrädde
50 gram mörk choklad mer än 70%
ca 1/2 dl blandade nötter (pistage, mandel och hasselnöt hade jag)
1 tsk kanel

Smält smöret och häll i grädden. Ta kastrullen från värmen och låt svalna lite. Hacka chokladen och låt den smälta i smör/gräddblandningen. (Om det är för hett kan det skära sig). Rör ordentligt. Hacka nötterna och blanda ner de.

Fördela chokladröran i ischokladformar eller liknande. Ställ kallt till servering.

Hehe, se vilka fina formar jag hittade i min låda! Det behövde jag...


3 kommentarer:

Sonja Kidron sa...

Mums, dom här ser jättegoda ut! :)

Jag har faktiskt inte ätit någon bulle idag jag heller.. har inte varit det minsta lilla sugen heller för den delen. :)
Jobbade på Espresso House (där jag hoppar in då och då) och vi har däremot krängt bullar, jisses.... ställde mig själv frågan idag faktiskt och undrade hur många bullar vi svenskar klämt in idag egentligen...!? Det var flera som kom och fikade och glatt berättade att de redan klämt 2-3 stycken... per man.

Så några miljoner bullar har det nog allt gått åt idag skulle jag tro.. :) Lite galet eg.

Ha en härlig kväll!
Kram Sonja

Erika - LCHF till vardag och fest sa...

Håller helt med... har man diabetes borde man inte äta socker alls. Jag funderar dock på att försöka mig på LCHF-kanelbullar framöver.

Choklad och kanel är gott! Helt min smak!

Marja - Baka Sockerfritt sa...

Vilket härligt chokladgodis! Jag åt heller inga kanelbullar i torsdags. Dock bakade jag kanelbullar i måndags, men de tog slut...

http://bakasockerfritt.blogg.se/