VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!

torsdag 25 oktober 2012

När fröna blev gröna

Det var dags att baka nytt bröd häromdagen, jag äter en skiva varje morgon, och det gick några när vi käkade musslor. Har sparat äggvitor i kylen - min nya grej - till brödet. Men den här gången bytte jag ut bakpulvret mot bikarbonat och tillsatte en knapp matsked ättika. (Bikarbonat är rent. Bakpulver innehåller typ majsstärkelse. Har läst hos Lana och Googlat! Vill inte äta något med majs i, ett djävulens verk, hehe, fast lite allvarlig är jag..!)

Rörde ihop alla ingredienser till brödet och skjuts in i ugnen! Det var måndag och tevekväll och innan Homeland - direkt efter Gardell-serien - så mycket energi behövde fyllas på, så en nybakt smörgås skulle verkligen behövas!

Skär i brödet och upptäcker något konstigt. Brödet är mycket mörkare än förra gången och solrosfröna är gröna! Jag undrar om det är bikarbonatet och ättikan? Nu räds inte jag gröna frön för jag vet att det inte är farligt och med lite hyvlade smörskivor och ett gott pålägg så var det lika gott som det förra brödet! Ska bli spännande se vid nästa bak om det blir samma.

Så skönt att min smörgåsfrukost fungerar; att en macka räcker...det är ju mandelmjöl i och frön, jag är ganska dålig på att äta nötter och jag behöver magnesiumet eftersom jag får kramp i vaderna annars men med en nöt- eller frömacka får jag ju i mig en del, helt perfekt!

Påläggen varierar; ibland rökt skinka eller ventrecina salami (men vill inte äta charkuterier för ofta), ibland hemmagjord köttfärslimpa eller rostbiff, avokado är inte heller helt fel! Ägg fungerar också men jag börjar frukosten med ett ljummet mosat, kokt ägg med smält smör, fatta hur gott det är!

Och en god kopp kaffe. Och jag går ner i vikt. Undra om jag går ner i vikt för att jag liksom inte bryr mig om det nu - egentligen? För jag har stått still ett bra tag men sista månaden så har jag sakta gått ner, snart två kilo till...ytterst nära en målvikt, faktiskt. Med att bara äta gott! Ingen hunger och (tyvärr) ingen gympa...
Ser ni de gröna solrosfröna (snyggt rim...) och visst är det schysst med fyra gånger mer pålägg än bröd..?

1 kommentar:

ryskadockor sa...

Vad roligt att du går ner i vikt! det är kanske så precis som du säger, du har släppt den här stressen om vikt och har avslappnad inställning till det, och då reagerar kroppen på rätt sätt!
Häftigt med gröna fröna! ;):)
Ha en toppen fredag!
Kram kram