VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!

torsdag 14 februari 2013

Baguetter

Precis innan jag började äta LCHF hade jag köpt mig en baguette-plåt. Ja, den blev aldrig använd - jag som tänkt baka goda baguetter på surdeg till helgerna...

Men nu grävde jag fram den! Jag vill ha LCHF-baguetter! Ett och ett halvt år sedan...

Har köpt fibrex som ju verkar vara det senaste inom bakning ;) och tillsatt det i smeten. De blev ruskigt goda!

Baguetter, 3 st

5 äggvitor
1 tsk ättika

2 dl mandelmjöl
1 dl bake PRO
1/2 dl pofiber
1/2 dl fibrex
1/2 dl sesamfrön
1 dl paranötter alt valnötter
2 msk kokosnötsmjöl
2 msk fiberhusk
1 dryg tsk bikarbonat
1 tsk salt
3 dl vispgrädde

Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa äggvitorna med ättikan till hårt skum.
Mixa paranötterna grovt.
Blanda alla torra ingredienser.
Tillsätt vispgrädden och rör ut ordentligt.
Blanda med äggvitorna, rör ned de med bestämda men ändå försiktiga tag.

Fördela smeten på en baguette-plåt med ett bakplåtspapper på. Ta hjälp av ett vattensköljd degspade och forma baguetterna.
Skär skåror i smeten.

Grädda i mitten av ugnen, först 5 minuter i 200 grader, sänk sedan värmen till 170 grader och låt baguetterna gå klart 15-20 minuter till.
Låt de svalna utan bakduk.

5 kommentarer:

ryskadockor sa...

Det här måste jag testa! Måste bara köpa baguetteplåt först! :)
kanonbra recept! :)
Ha en toppen fredag!
kram kram

monkan sa...

Blev bra smak på det! Men självklart är det svårt att få den riktigt knapriga ytan som på riktiga...
Tips: hittade min plåt på Klas Ohlsson, billigt. På de dyra köksaffärerna var den dyr!
Fredagskram/M

ryskadockor sa...

Tack för tipset! :)
Kram
//Lana

Erika - LCHF till vardag och fest sa...

Vad roligt med baugetter, det har jag inte bakat som LCHF. Ska göras. :-)

monkan sa...

Lite kul att göra lite annorlunda bröd! Gick förvånansvärt bra forma det. Men det är klart, som äkta blir det inte...men jag är nöjd över smaken!
/M