VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!

onsdag 13 februari 2013

Och de säger att det är jag som inte är klimatsmart?

Ett tag fanns en facebookgrupp som hette Hästar finns inte. De finns, men de har hamnat i en lasagne.

Vad upprörs folk mest över? Att de ätit häst? Jag hoppas det är för att det inte stod att det var nötkött; häst i sig går äta.

Jag fascineras mest över lasagneköttets resa. Innan den hamnat i förpackningen har det åkt kors och tvärs genom Europa. I klimatkompenserade färdmedel? Hmm, fan trot. Och sedan ska det till mer ingredienser i lådan; som förmodligen också rest över hela världen innan någon stackare ska äta det. Och sedan kostar den färdiga lunchen hundrafemton kronor? Nä, tänkte väl det.

Och sedan läser jag i tidningen att de som äter LCHF belastar miljön med sitt otroliga köttätande. Suck. Ni går på fel grupp, tell you! Det ekologiska kött jag stoppar i mig på ett år motsvarar antagligen bara en eller två av den färdiglagade matportionen som går att köpa för en billig peng och som bor sina sista dagar i matbutikens frysdisk.

Maken han fascineras mest av att det säljs så mycket färdigmat till folk. Men så har han ju en fru som lagar hans mat. ;)

4 kommentarer:

Mitt liv som fru L sa...

Håller med! Sen äter vi LCHF:are inte mer kött än andra! Jag har inte ökat mitt intag av kött i allafall sen jag hittade LCHF för över 7 år sedan!

Kram C

monkan sa...

Jag/familjen äter inte mer kött nu, dessutom köper jag ofta krav. Och vi slänger mindre!
Kram /M

ryskadockor sa...

Ja, men visst är det galt! Usch!
Kram kram
//Lana

monkan sa...

Ja en knepig värld vi lever i! Money talks.
Kram/M