VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!

måndag 11 februari 2013

När blev bussen ditt j-a vardagsrum?


Nu har jag retat mig på vissa saker under ett par veckors tid.

På varenda morgonbussresa in mot stan - en resa som tar en dryg kvart - finns någon som har frukosten med. Prasslar med en kaviarmacka och dricker choklad eller kaffe ur en sådan där mugg med piplock, typ. Luktar kaffe eller choklad eller juice. Jag vill inte. Kliv upp tidigare! Ät hemma!

Några har tydligen ätit frukost hemma men då har de inte hunnit med sin make up. Det är en aning fascinerande att sitta bredvid, eller mittemot, och se hur otroligt mycket sminksaker som kan rymmas i en väska...och här ska sägas att jag faktiskt - faktiskt - är sjukt imponerad av handlaget att sätta mascara på fransarna på en guppig buss. Helvete, jag har svårt nog när jag står still framför spegeln! Upprepar ändå: kliv upp tidigare! Sminka dej hemma!

Klippa naglarna på t-banan? Nema problema, allt som behövs är en nagelklippare. Och någon annan som städar upp naglarna som blev över på t-banegolvet där jag ska gå? Äckligt. Använd ditt badrum.

Raka benen i omklädningsrummet? Skrap, skrap rakt ner på golvet där jag ska gå med mina bara fötter. Får antagligen vara jävligt glad över att hon nöjde sig med bena och inte fick för sig att hon var för hårig mellan bena också...Äckligt. Använd ditt badrum.

Och medan du äter din frukost på bussen samtidigt som du sätter rouget på kinderna prata gärna hemligheter med din väninna i telefon. Prata högre så alla - inte bara de vid de tio närmsta sätena - hör vad du säger. Jag vill inte veta om du är oavsiktligt på smällen och att din kille vänstrat.

Jag fattar verkligen inte hur folk tror att de är själva? Att de sitter på en buss full med människor verkar inte beröra dem. Tänker de inte?

Det är inte bara frukostätningen, varenda morsa/farsa med unge i barnvagn har kex och kakor och bananer och mackor och juice och godis som de smulande och kladdande ger sina ungar så fort de piper; finns inte en svensk unge idag som riskerar svälta ihjäl så jävla mycket som det stoppas in i de hela tiden!

Och vad gör surtanten? Jo hon tiger och blänger...någon gång ska jag ta mod till mig och kommentera men jag är en fegis som kommer på efteråt vad jag borde sagt...

9 kommentarer:

ryskadockor sa...

Bra sagt! Håller med till 100 procent! Åker också buss till jobbet det arb.året...och kört bil innan...det första som slog mig var att det finns så många "konstiga" dofter i hela bussen...från mat, från oduschade personer osv... :(
Och dessa sminkande och mobilpladdrande, dessutom mycket högt! grrrrr...
Kramar till dig! :)
//Lana

monkan sa...

Och endera dan ska jag börja säga till..!
Kram /M

Fröken Nilsson sa...

Skönt att jag slipper åka buss ;) ja inte för att jag kan ändå, det går inga här till jobbet ;)
Menar du allvar att de rakar sig i omklädningsrummet!!??
Fy tusan så äckligt!! Kul att vara hygientekniker där......
Jag hejjar på när du tar ton ;)

monkan sa...

När människan började raka benen blev jag så paff att jag inte kom mig för säga nåt...finns liksom inte i min egen sinnevärld!
/M

Mitt liv som fru L sa...

Haha :D TACK, för dagens skratt!

Jag åkte ju buss till Stockholm igår, det där med att prata-högt-i-mobilen-så-att-alla-hör...Det fick jag erfara! En tjej satt och pratade väldigt och det märktes att hon försökte låta tuff och cool. Och så pratade hon svengelska HELA TIDEN. Den andra unga tjejen satt och BRÅKADE med sin kille. Hon skulle minsann inte ta någon skit mer ifrån honom, hon var ingen ubermänniska minsann. Några sekunder senare fick hon förmodligen ett fårlåt-mig-sms, som hon läste HÖGT, så att alla på bussen kunde höra!yadayadayada...En vuxen man satt och skällde på sin unge i mobilen och sa högt och tydligt åt ungen att lugna ner sig ett par hekton...
Alltid när jag pratar i telefon i affärn eller som igår bussen, så pratar jag lågmält...jag vill inte att andra ska höra mitt samtal...det är privat. Men jag undrar också som du...tänker de inte på att andra hör? Eller vill de att man ska höra?

Sminkningen är jag också impad av, hur klarar de det?

Jag åt faktiskt min frukost på bussen, fy mig! Det stör mig inte ett dugg om andra gör det. Men de som luktar svett och apa ur munnen kan gärna åka med en annan buss...

Fy fan äckligt att klippa naglar och raka sig på offentliga platser...blä :( Håller med dig, använd DITT badrum!

Förresten så blev jag utskälld i går av en stockholmare för att jag gick för sakta...nämen spring du så kanske du får en hjärtinfarkt av stressen sa jag till honom...haha!

Kram C

monkan sa...

Hehe, fy på dej äta frukost på bussen! Hur ska det sluta..?
Men jag - blyg och försynt - muttrar när lantisarna går för sakta eller - Gud förbjude - står till vänster i rulltrappan! ;)
Kram /M

Mitt liv som fru L sa...

Det är tur att vi lantisar kommer till storstan ibland och sätter er fjollåttor på plats...så ni inte tror att ni äger stan, hehe ;) Det var så skönt att komma hem till vår lilla stad och slippa stressen!

Kram C

monkan sa...

Ojoj, lite kaxig efter ett storstadsbesök?
;)

Mitt liv som fru L sa...

Inte mer än dig, surtanten ;)