VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!

onsdag 20 februari 2013

Spättalasagne

I måndags var det fisk till middagen. Jag hade köpt färsk spättfilé - jag gillar färsk fisk! - och med den gjorde jag på söndagen en sorts lasagne med zucchini. Jag var lite tveksam, hehe, men när jag kom hem efter träningen så möttes jag av: Gu, vilken god fisk det var! Innan jag ens hade frågat...åt själv också, ja, riktigt gott blev det.

Idag har männen fått fria händer och får handla och laga mat själva. Jag ska träffa en väninna från Umeå och äta tapas på ett tapasställe på stan. Mums!

Fisklasagne, 4 pers

5 hg fiskfile - spättfilé tex som är tunna och fina
ca 1 1/2 normala zucchini
5 dl riven fet ost

Sås:
2 dl crème fraîche
3 dl vispgrädde
1 msk dijonsenap
1 dl hackad dill
Salt och peppar

Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en ugnsform.
Vispa ihop såsen, smaka av med salt och peppar.
Skiva zucchinin tunt, jag gör de 3 mm på min mandolin.
Lägg 1/3 av zucchinin i botten på den smorda formen.
Lägg hälften av fiskfileerna på zucchinin. Salta lite. Strö över riven ost och häll på lite sås.
Lägg 1/3 till av zucchinin på fisken och resten av fisken på det. Salta lätt, strö lite riven ost över och häll över lite sås.
Avsluta med zucchini, häll över resten av såsen och resten av osten.
Gratinera i ugnen, mitten, ca 30-40 minuter.

Perfekt allt-i-ett-fiskrätt! Behövs bara en sallad till!



4 kommentarer:

Svetlana Driagina sa...

Wow, vilken häftigt maträtt! Smart att göra så med fisk! :) Det måste jag absolut testa! :) Receptet sparas!
Kollat i dina tidigare inlägg...men konstigt att min kommentar försvunnit... :(
Jag undrade då vad puttanesca (stavning! ;)) är för maträtt? :)
Ha en fin kväll!
Kramar!
//Lana

monkan sa...

Puttanesca är en italiensk tomatsås med sardreller, kapris o ibland tonfisk!
Kram /M

Svetlana Driagina sa...

Ok! Tack tack!
Och så är jag avis på dig! Grekland och Robbie! :)
Härligt!
Kramar till dig!
//Lana

monkan sa...

Hehe. Jag längtar!