VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!

lördag 23 februari 2013

Puttanescasås

Aktiv vecka
Den här veckan har varit aktiv. Jag har gympat måndag, torsdag och fredag; åkt direkt till Friskis efter jobbet med träningsväskan i släptåg. Har haft tur att ett löpband varit ledigt alla tre gångerna så jag kunnat gå/jogga tio till tjugo minuter innan passet. F-n vad hurtig jag är! I går kom jag in i en jogglunk på löpbandet och det kändes som jag hade kunnat fortsätta i all oändlighet. Jag tror på LCHF fast jag tränar! Vilken ork jag har. Dessutom har de här idoga träningsveckorna nu med fyra träningar i veckan dragit av några centimetrar på midja och höft, lite otippat faktiskt.

På tisdagar har jag ju återupptagit hattkursen och det är så kul! I onsdags träffade jag min Umeå-kompis och vi åt tapas och snackade bort några timmar. Så nu idag lördag ska jag ta det lugnt, så lugnt det nu kan bli i mitt syrum, hehe. Middagens tunna revbensspjäll är klara och jag behöver bara göra en cole slaw till. Kanske, kanske blir det Melodifestival också, hehe!

Italiensk tomatsås
En god tomatsås är aldrig fel! Kanske vill man äta vegetariskt (om man klarar sardellerna, det är ju fisk!) en måltid? Pasta med en puttanesca-sås är riktigt gott! Det blir ganska kraftig smak på såsen, den smakar mycket!

Jag serverar den till hemgjord LCHF-pasta. Går utmärkt även till strimlad, kokt eller stekt vitkål eller zucchiniremsor också! Eller på pizza!

Puttanesca-sås, 4 personer

1 gul lök
1 vitlök
1 röd chili
6 sardellfileer
1 msk tomatpure
1 burk krossade tomater
1 burk hela tomater
Örtkryddor, tex oregano
Oliver
1-2 msk kapris
Salt och peppar

Hacka lök, vitlök och chili. Behåll kärnorna i chilin och det blir starkt, för mildare smak skrapa bort dem.
Hacka sardellerna.
Fräs lök, vitlök och chili i rapsolja men utan att det tar färg.
Tillsätt tomatpure och sardellerna och rör om.
Tillsätt de båda tomatsorterna och örtkryddor och låt nu tomatsåsen puttra på i pannan minst 30 minuter.
Smaka av med salt och peppar. Sardellerna ger en fin sälta så kanske behövs inte salt.
Vid servering, värm såsen, tillsätt pasta, kapris och oliver och låt allt bli genomvärmt.
Mycket riven parmesan över! En klick smör om man vill ha mer fett...som jag vill.

Här puttrar såsen långsamt i sin järngryta och blir mustig och god!

4 kommentarer:

Svetlana Driagina sa...

Mums, vad gott det låter! Och nu vet jag vad puttanesca är för något!
Och så måste jag fixa en omgång med pastan! :)
Ska blir nog imorgon! Jag är ju ledig nästa vecka! Sportlov! :)
Ha en toppen kväll!
Kramar!
//Lana

Mitt liv som fru L sa...

Värsta hurtbullen! Vad duktig du är :) Hattkursen lät spännande, bilder tack ;)

Ha en fin morgondag!
Kram C

monkan sa...

Vad skönt med sportlov!
Kram /M

monkan sa...

Ja du, det gäller o köra hårt medans man orkar! Typ. Just nu har jag fullt med ork, vet inte varför...
Bilder på hatt kommer så småningom...håller på gör klart lite gamla projekt!
Kram /M