VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!

söndag 17 februari 2013

En dag på havet

Lång helg!

Fredag
Först fredagsgympa och därefter hem och sno ihop en caesarsallad med räkor och parmaskinka.

Svärsonen var med i fredagsfinalen av "Vem vet mest?" och kom tvåa...Bra jobbat! Inte över ännu, i slutet på april är han med i en vinnarfinal! Puh, det är jobbigt att titta, det är så spännande...huvudet på skaft har han, V, kan (nästan) allt!

Tidig morgon...gäsp
Vi gjorde en tidig fredagskväll för på lördagen klev vi upp nästan samma tid som på vardagar och gick till bussen som tog oss till Londonviadukten och Viking lines båt Viking Grace. En dagstur med byte från sprillans båt till gammal båt i Mariehamn.
Det första vi gjorde var att skaffa ett skåp till ytterkläderna, hmm, € är pengen i Finland, så också i förvaringsboxen. Men oj vad tur! det fanns växlingsmaskin, en svensk tjuga gav hela 2 euro...med tanke på alla som spelar i banditerna så borde de tjäna storkovan i växlingsmaskinen, snacka om dålig kurs!

Frukost
Därefter stegade vi raka vägen till frukostmatsalen för en bufféfrulle. Jag hade med eget bröd, hmm, en bit av baguetten, för jag vill inte äta ett glutenfritt bröd gjort på t ex majs eller annat tjafs! I övrigt så plockade jag ost och smör och ägg och korv och bacon och äggröra och köttbullar. Tog yoghurt med lite bär också. Hade svårt att hitta fett dock, till sist fick jag tag på laktosfri 35 procentig vispgrädde till kaffet...bättre än inget!

Spa
Efter frukosten hängde vi på låset till Grace Spa-avdelning. Vi var först, hehe, så maken fick vilstolar vid fönstret och vi kunde jacuzza själva en kvart innan resten dånade in...lite för mycket barn, hmm, men jag är ju inte själv på denna planet...vi provade ångbastu också, lite häftigt. Maken klev in i isrummet med is på väggarna men lilla frusna Monkan avstod...

Skål!
När vi tyckte att klockan var tillräckligt sent på förmiddagen köpte maken oss varsitt glas mousserande - då hade de flesta vuxna på Spa:t redan svept ett par öl - en annan har ju Luther på axeln!

Det var minsann ingen dålig början på lördagen!

Sjung med!
En annan höjdpunkt blev Retrobaren där finnarna körde karaoke och de två svennarna (jag och maken) tittade på. Älskar deras passion för karaoke och deras val av smäktande finska sånger som alla sjunger med i! Fantastiskt! Vi njöt!

Hej hopp, sedan närmade vi oss Mariehamn, vad fort det gick! Hämta ut våra jackor, köa ett tag, sedan gå i ett lämmeltåg mot Stockholmsbåten och möta ett lämmeltåg mot Åbobåten. Märkliga nöjen, egentligen...

Nu hann vi titta en stund på folk och sippa på ett glas vin och vatten - gillar verkligen kolsyrat vatten, lite surt att det nästan är lika dyrt som vin? - och sedan hade vi bokat a la carte.

Lyxigt
Där gav vi oss hän på ett förrättsbord med hemskt mycket gott; jag åt lite mörkt surt bröd och sen svullnade min mage...nåja, till varmrätt åt jag iberico-gris med selleritimbal och timjanbearnaisesås, mums! Sedan gick vi lös på efterrättsbordet och det var förstås också mumsigt, men visst blev det lite för sött?

Redan?
Och sedan var vi hemma igen...och nu måste jag erkänna att vi inte hann gå runt och titta ordentligt på nya båten, hmm, visst var den fin, men...inte gick vi så mycket runt på gamla båten heller, det mesta springet blev när vi glömt var förvaringsboxarna låg och båten stannat, hmm, och inte besökte vi Tax free-shopn heller - vågar man säga det..? Men trevligt hade vi!

Middagen

Från förrättsbuffebordet!


Bogblad från ibericogrisen (den spanska serranoskinkan kommer från den grisen) med god beasås

Sött för de söta...

Söndag
Idag har jag stått vid spisen hela dagen och lagat mat för hela veckan, nästan. Det är en sådan vecka när vi bara kommer att ses måndag och fredag allihop till middagen så nu finns det mat och matlådor; bara att värma sig!


5 kommentarer:

Unknown sa...

Wow, vilken helg! :) Roligt!
Jag längtar till nästa helg då jag och maken ska till Göteborg, bara vi, utan barn, ska gå på Chess och sedan bara vara och ha det mysigt! :)
Skönt att ha maten lagad till hela veckan! Samma här! :)
Ha en fin kväll!
Kramar!
//Lana

monkan sa...

Härligt åka iväg på en kortis! Och Chess, trevligt!
/M

Mitt liv som fru L sa...

Verkar som du haft det väldigt trevligt!

Ha en fiiin start på veckan :)

Kram C

monkan sa...

Ja det var så trevligt så jag retade mig knappt på nåt!!!
Kram /M

Mitt liv som fru L sa...

Haha :) Vad bra då!

Kram C