VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!

måndag 11 februari 2013

Pasta carbonara och ny kokbok

Ikväll åt jag och sonen pasta carbonara med LCHF-pasta. Jag kastades tillbaka till den gamla tiden, men herregud min skapare så gott..! Och det bästa av allt: inget mjöl som sabbar min kropp och tvingar mig äta godis..!

Vi var riktigt sugna på det här jag och sonen. Vi lät när vi åt...mmm

Har jag haft med pastareceptet på ett tag? Hmm, whatever, här kommer det ändå!

LCHF-pasta, ca 3-4 portioner

4 ägg
125 gram färskost
1/2 dl fiberhusk

Ugnen på 150 grader.
Vispa äggen poröst, tillsätt ost och husk och vispa ihop.Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt, lägg ett bakpapper över och kavla ut.
Låt pappret vara kvar under gräddningen.
Grädda ca 10 minuter.
Låt svalna lite, dra av pappret.
Klipp remsor, tagliatelle, eller bitar som lasagneplattor.

Sist gjorde jag dubbel sats som jag fördelade på tre plåtar, då blev tjockleken rätt bra, den får inte bli för tunn men heller inte för tjock! Lagom är bäst, hehe.

Carbonaran gjorde jag så här till mig och sonen: klippte två paket bacon i bitar, la i stekpanna och stekte. När de fått färg, i med massa grädde. Koka, puttra och någon minut innan servering i med korta pastabitar, rör och värm.
Servera med äggula och nymald svartpeppar över. Mums.

Nu ska jag jobba lite, sedan ska jag kika i min senaste (idag) loppiskokbok; Niklas husmansklassiker. Tretti spänn, hehe. Oanvänd ;)

Vad många som får kokböcker de aldrig använder...har fyndat flera som ser oanvända ut. Kul för mig som nästan samlar på kokböcker, hehe, älskar kokböcker, behöver inte vara lchf, allt är välkommet!

4 kommentarer:

Unknown sa...

Mmm...så gott med carbonara! Och tänk att kunna äta den med gott samvete! :)
Roligt med nya kokböcker! :)
Ha en toppen dag!
kram kram
//Lana

Mitt liv som fru L sa...

Carbonara är ju såå gott! Fast jag föredrar vitkål istället för den där disk-tras-pastan! ;)

Loppis fynd gillar jag! Var hos kompis igår som jag fick köpa en gröna anna kanna, en gefle kanna, en rörstand strå tallrik och ett fint fruktfat allt för 200 pix! I like! Gröna anna kannan ska mamma få när hon fyller, hennes förstördes ju i branden...hon kommer bli såå glad för den!

Ha en fin dag!
Kram C

monkan sa...

Man ska inte höra den för tunn, korta bitar o värma direkt i såsen! Fast vitkål är gott oxå! Härligt med fynd, din mamma blir nog glad!
Kram /M

monkan sa...

Mums var det!
Idéer i kokboken!
Kram/M