VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!

söndag 9 december 2012

Getostfylld squash



Vi har jobbat på med gästrummet/walk-in-closeten hela helgen. :) Utanför i den stora världen har solen lyst ner på de snötäckta träden; så vackert!

Bäddsoffan är på plats, ett fönster har fått gardiner. Bäddsoffan saknade bäddmadrass, lite snopet, för säljaren sa inte att det inte ingick, hmm. Vi ska åka förbi idag och kolla hur det ligger till med det!

Jag har köpt fyra innerkuddar som ska få fodral i samma tyg som gardinerna. (Jag sydde igår gardiner till båda fönstrena men den ena ska göras om, konstruktionen blev inte alls som jag tänkt...är inget fan av att sy gardiner, puh! Men jag väntar lite med den för misslyckandet sitter kvar i händer och huvud!) Bilder kommer när allt är klart!

I torsdags fick vi ju den efterlängtade leveransen från Vinlådan, bladet som följde med innehöll mattips till de olika vinerna och även två recept. Hur sugen jag än var på att prova ett av vinerna, hehe, så inser till och med jag att det inte är flaskor man öppnar helt apropå till vilken middag som helst...nej, när de ska drickas och bjudas på ska maten vara perfekt och det kräver planering.

Däremot så provade jag omgående ett av recepten; getostfylld squash! Vilket perfekt tillbehör till en god köttbit! Jag har gjort om receptet en pytteliten aning och minskade till två portioner.

Getostfylld squash, 2 pers

2 squash, ca 20 cm, 1 1/2 st används
1 vitlöksklyfta
Smör och olja till stekning

75 gram kantfri getost
1 dl crème fraîche
1 äggula
Ca 2 msk LCHF-ströbröd
Smör
Salt och peppar

Sätt ugnen på 220 grader.
Dela den ena squashen på längden, gröp ur den och strö salt över. Ställ åt sidan så länge.
Halvera den andra squashen, dela ena halvan på längden och skär tunna skivor. (den andra halvan lägger du tillbaka i kylen)
Stek squash-skivorna i smör/olivolja, hacka vitlöken fint och blanda ner den. Stek till squashen blivit mjuk och fått färg. Låt svalna.
Mosa getosten med crème fraîche och äggula. Blanda ner squash-skivorna. Smaka av med salt och peppar.
Torka av den saltade squashen lätt, lägg de i en smord ugnsform och fyll de med squashröran.
Gratinera i ugnen ca 15-20 minuter, ta ut och strö över LCHF-ströbrödet, klicka på lite smör, ställ tillbaka de i ugnen och låt de stå till de fått snygg färg. (Ugnstiden kan variera från ugn till ugn, kanske måste du ha lägre temperatur först och sedan högre.)

Detta tillbehör kommer att serveras många gånger på Liltäppan!

Och nu är det andra advent. Jag ska gå med maken på hockey i eftermiddag och ikväll ska vi hämta dottern på Arlanda, hoppas inte det där snöovädret kommer...




Som omväxling till all kål jag serverar!

4 kommentarer:

Unknown sa...

Mmm...det låter väldigt gott! Verkligen, perfekt tillbehör till en god köttbit! :)
Ha en fin kväll!
Kram kram
//Lana

monkan sa...

Jag tänker att man kan variera den fyllda grönsaken, paprika el aubergine el stora svampar!
Min kväll har varit tor o retur Arlanda och hämtar dottern som ska jobba på sitt gamla jobb en vecka.
Kram /M

Mitt liv som fru L sa...

Du, det där lät väldigt gott :)
Och lite sent kanske...det blev jätte snyggt med dina bokhyllor runt fönstret!

Ha en fin kväll :)
Kram C <3

monkan sa...

Katarina: Tack! :)
Kram /M