VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!

måndag 28 maj 2012

Dagen efter

Fredagen kommer fort men lika snabbt är helgen förbi och det är måndag igen! Helgen – framförallt söndagen – bjöd på bästa högsommarvädret. Vi skulle ätit brunch precis bredvid där sonen med flickvän bor, men de hade tagit bort sin brunchtallrik från menyn. Istället tog vi varsin lunchrätt, det gick bra det med! Dessutom satt vi ute i solen, underbart. För mig blev det caesarsallad, ganska säkert kort som ofta fungerar.

Därefter vandrade vi iväg till Kaknästornet – med DN-kort fick vi gå in gratis – och efter det besöket hamnade vi i varsin solstol på Djurgårdsbrunns värdshus och dessutom med ett glas rosé i handen. Idag ser man exakt var jag hade min klänning…där är jag vit, det andra är rött!

Avslutade kvällen med att grilla – igen, hehe. Jag hade tagit fram en t-benstek och oxfilé. (Nu tror ni att vi äter sådant här fint kött jämt, men jag har fyndat kort datum, hehe. Fast nu är det slut i frysen…) Marinerade köttet i chilisåsmarinaden och gjorde ett blomkålsmos till och tog fram lite rödvinssås från frysen. Och en sallad åt vi förstås till.

Bakade ett mandel- och valnötsbröd med frön från Erikas blogg häromdagen. Och jag ska erkänna att det är det bästa (dvs mest likt ”vanligt” bröd) hittills. Maken åt det t om till frukost i morse. Som vanligt så saknar jag ju alltid ingredienser, blir trött på det ibland! Så brödet fick inga valnötter utan pecannötter…men jag tänker att man kan ta lite vad som finns i skafferiet bland nötterna och fröna och hålla sig till viktangivelserna. Mandeln ska man nog behålla tror jag, den fungerar ju lite som mjöl. Det gick också bra att smörsteka till snittarna med laxröran.

Ikväll har vi nöjt oss med att äta helgens olika rester från kylskåpet. Matlådor till grabbarna finns i frysen.

Just nu hoppas jag att det ska bli en ändring i vädret för vi har gått från tjugofem till elva grader…trist! Vill ha sommar igen.

Så här blev brödet!

2 kommentarer:

Erika - LCHF till vardag och fest sa...

Vad kul att ni gillade brödet. Det är vår favorit här hemma. Valnötterna kan bytas ut mot andra nötter eller så kan man ta mer mandel... det låter gott med pecannötter. Snittar låter smarrigt att göra, det måste jag testa.

monkan sa...

Ja, jag kommer göra det fler gånger! Bl a till buffébordet nästa fredag!